Роскомнагляд разом із самопроголошеною владою Криму перекриє доступ до «шкідливої» інформації

Роскомнагляд разом із самопроголошеною владою Криму перекриє доступ до «шкідливої» інформації

2 Квітня 2014
3942

Роскомнагляд разом із самопроголошеною владою Криму перекриє доступ до «шкідливої» інформації

3942
Роскомнагляд разом із самопроголошеною владою Криму перекриє доступ до «шкідливої» інформації
Роскомнагляд разом із самопроголошеною владою Криму перекриє доступ до «шкідливої» інформації

Федеральна служба РФ з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій обіцяє, що у Криму не буде «шкідливої» інформації. Про це голова Роскомнагляду Олександр Жаров повідомив на зустрічі з самопроголошеним головою уряду Криму Сергієм Аксьоновим, повідомляє УНИІАН з посиланням на прес-службу Міністерства інформації і масових комунікацій Криму.

 

«Я думаю, що ми у тісному контакті з Міністерством інформації і масових комунікації Республіки Крим за цими питаннями наглядатимемо і очистимо простір від шкідливої інформації», - заявив пан Жаров.

 

Зокрема, йдеться про боротьбу з піратським контентом, блокуванням сайтів екстремістського змісту, припинення діяльності сайтів, які розповсюджують небезпечний контент.

 

Пан Аксьонов вважає, що в березні ситуація на інформаційному ринку Криму покращилася.

 

«Це сталося завдяки тому, що ми повністю перейшли на російські стандарти. Ми раді, що у нас немає згубного впливу незрозумілого телебачення, тому у людей гарний настрій. А на південному сході України, на жаль, сьогодні немає можливості для мовлення російських каналів, і люди перебувають під певним зомбуванням кількох ворожих каналів. Ворожих, тому що вони відверто перевертають все інформаційне поле з ніг на голову, дають недостовірну інформацію про події, що відбуваються на Україні. Я упевнений, що спільними зусиллями нам вдасться доносити правдиву інформацію, зокрема до жителів південного сходу України», - заявив він.

 

Нагадаємо, Асоціація правовласників і постачальників контенту (АППК), президентом якої є нардеп від «Партії регіонів» Олена Бондаренко, звернулася до народних депутатів Верховної ради України, що були вибрані в український парламент по мажоритарних виборчих округах Криму, з проханням зробити все можливе для законного продовження трансляції українських телеканалів у Криму.

 

Наразі у Криму відключено в ефірному і кабельному мовленні практично всі українські телеканали. Представник Організації з безпеки і співпраці в Європі зі свободи засобів інформації Дуня Міятович засудила припинення у Криму трансляції українських телеканалів. «У часи кризи люди повинні мати безперешкодний доступ до різних джерел інформації, інакше ж їх ставлять в умови найгіршої пропаганди», - наголосила чільний представник ОБСЄ.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3942
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду