detector.media
02.04.2014 13:50
Роскомнагляд разом із самопроголошеною владою Криму перекриє доступ до «шкідливої» інформації
Роскомнагляд разом із самопроголошеною владою Криму перекриє доступ до «шкідливої» інформації

Федеральна служба РФ з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій обіцяє, що у Криму не буде «шкідливої» інформації. Про це голова Роскомнагляду Олександр Жаров повідомив на зустрічі з самопроголошеним головою уряду Криму Сергієм Аксьоновим, повідомляє УНИІАН з посиланням на прес-службу Міністерства інформації і масових комунікацій Криму.

 

«Я думаю, що ми у тісному контакті з Міністерством інформації і масових комунікації Республіки Крим за цими питаннями наглядатимемо і очистимо простір від шкідливої інформації», - заявив пан Жаров.

 

Зокрема, йдеться про боротьбу з піратським контентом, блокуванням сайтів екстремістського змісту, припинення діяльності сайтів, які розповсюджують небезпечний контент.

 

Пан Аксьонов вважає, що в березні ситуація на інформаційному ринку Криму покращилася.

 

«Це сталося завдяки тому, що ми повністю перейшли на російські стандарти. Ми раді, що у нас немає згубного впливу незрозумілого телебачення, тому у людей гарний настрій. А на південному сході України, на жаль, сьогодні немає можливості для мовлення російських каналів, і люди перебувають під певним зомбуванням кількох ворожих каналів. Ворожих, тому що вони відверто перевертають все інформаційне поле з ніг на голову, дають недостовірну інформацію про події, що відбуваються на Україні. Я упевнений, що спільними зусиллями нам вдасться доносити правдиву інформацію, зокрема до жителів південного сходу України», - заявив він.

 

Нагадаємо, Асоціація правовласників і постачальників контенту (АППК), президентом якої є нардеп від «Партії регіонів» Олена Бондаренко, звернулася до народних депутатів Верховної ради України, що були вибрані в український парламент по мажоритарних виборчих округах Криму, з проханням зробити все можливе для законного продовження трансляції українських телеканалів у Криму.

 

Наразі у Криму відключено в ефірному і кабельному мовленні практично всі українські телеканали. Представник Організації з безпеки і співпраці в Європі зі свободи засобів інформації Дуня Міятович засудила припинення у Криму трансляції українських телеканалів. «У часи кризи люди повинні мати безперешкодний доступ до різних джерел інформації, інакше ж їх ставлять в умови найгіршої пропаганди», - наголосила чільний представник ОБСЄ.

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY