Суд залучить російські канали в якості третіх осіб у справі за позовом Нацради

Суд залучить російські канали в якості третіх осіб у справі за позовом Нацради

27 Березня 2014
5689
27 Березня 2014
12:22

Суд залучить російські канали в якості третіх осіб у справі за позовом Нацради

5689
Суд залучить російські канали в якості третіх осіб у справі за позовом Нацради
Суд залучить російські канали в якості третіх осіб у справі за позовом Нацради

Окружний адміністративний суд міста Києва залучить до справи в якості третіх осіб чотири російські канали («Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия 24» і «НТВ-Мир»), ретрансляція яких оскаржується в суді Національною радою з питань телебачення і радіомовлення. Про це було оголошено на засіданні 27 березня, повідомив «Детектор медіа» начальник управління правового забезпечення Нацради Олег Шосталь.

 

Також суд подасть запити до прокуратури щодо того, чи перевірялися факти за заявами Ради національної безпеки й оборони про загрозу національній безпеці і територіальній цілісності України в контенті російських каналів, чи порушувалося відповідне кримінальне провадження.

 

Зі слів пана Шосталя, на засіданні були присутні представники позивача (Нацради) і слухачі, представників відповідача (дистрибутора російських каналів - компанії «Торсат») на засіданні не було.

 

Після розгляду низки процесуальних питань засідання суду було перенесено на 15 квітня.

 

Нагадаємо, 17 березня Нацрада подала позов до Окружного адміністративного суду міста Києва проти дистрибутора російських каналів - компанії «Торсат» з групи «Інтер» - про визнання такими, що не відповідають законам України та Європейській конвенції про транскордонне телебачення чотирьох російських телеканалів - «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия 24» і «НТВ-Мир». Водночас регулятор звернувся за експертними висновками до Інституту держави і права імені Корецького та Інституту журналістики щодо російських каналів та отримав ці висновки.

 

23 березня регуляторний орган подав доповнення до позову за підписом чотирьох членів Національної ради (Володимир Манжосова, Лариси Мудрак, Миколи Фартушного і Любові Бакаленко), у якому містилася розширене обґрунтування позову, а також нові позовні вимоги про припинення ретрансляції чотирьох російських каналів.

 

24 березня Нацрада звернулася до суду з клопотанням про забезпечення позову щодо тимчасового припинення ретрансляції чотирьох російських каналів. 25 березня суд прийняв ухвалу про забезпечення позову і зобов'язав ТОВ «Торсат» та провайдерів програмних послуг, які уклали угоди з ТОВ «Торсат», тимчасово припинити ретрансляцію в багатоканальних телемережах на території України іноземних програм «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия 24», «НТВ-Мир» до вирішення справи по суті.

 

Ухвала діє до закінчення розгляду справи по суті та набрання рішення по справі законної сили. Ухвала підлягає негайному виконанню, оскарження ухвали не зупиняє її виконання та не перешкоджає розгляду справи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5689
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду