Пікет майданівців завершився актом закриття дверей «Інтера»

Пікет майданівців завершився актом закриття дверей «Інтера»

15 Березня 2014
7363
15 Березня 2014
16:25

Пікет майданівців завершився актом закриття дверей «Інтера»

7363
Пікет майданівців завершився актом закриття дверей «Інтера»
Пікет майданівців завершився актом закриття дверей «Інтера»

Пікет майданівців новинного продакшну телеканалу «Інтер»- НІС - на вулиці Щусєва в Києві завершився. Про це в ефірі «Громадського телебачення» повідомила Наталка Тарасовська, яка вела стрім. 

 

Сотник Володимир Парасюк у коментарі пані Тарасовській сказав, що акцію завершено, оскільки керівництво  «Інтера» до пікетувальників не вийшло, натомість охорона НІСа зачинила двері перед ними.


Пані Тарасовська звернула увагу на міліцейські авто, що оточили пікет. У коментарі журналістці охоронці порядку повідомили, що прибули на виклик, у якому їм повідомили, що будівлю оточила група людей. Від кого саме надійшла ця інформація, міліціонер не уточнив. 

 

 

 

Як писала  «Детектор медіа», пікет біля  офісу НІСа розпочався о 13-тій. Тут  зібралося близько 100 осіб із двох сотень - сотні Лева і Бойової сотні майдану. Вони вимагають звільнити керівництво телеканалу «Інтер» та офіційно вибачитися перед українським народом за необ`єктивні новини, що, на думку пікетувальників, призвело до загострення політичної ситуації у Криму.Також вони наголошують, що канал має припинити трансляцію серіалів і фільмів російського виробництва.

 

Обурення майдану, за словами сотника Володимира Парасюка, викликало те, що 14 березня о 21-й на «Інтері» транслювався російський серіал «Незабудки», який, за словами сотника, «вихваляє доблесну російську армію». «Це неприпустимо в ситуації, коли Україна перебуває у надзвичайному стані, коли телеканали мали б піднімати дух української армії», - зазначив сотник, відомий своїм виступом зі сцена майдану напередодні втечі з України екс-президента Віктора Януковича.

 

Як підкреслив Володимир Парасюк, майданівці виступають не проти пересічних журналістів «Інтера». «Ми вимагаємо звільнення керівництва телеканалу, аби "Інтер" змінив свою редакційну політику та висвітлював події правдиво», - сказав пан Парасюк.

 

Це вже не перший пікет «Інтера», зумовлений його редакційною політикою. Як писала «Детектор медіа», 22 лютого офіс телеканалу на Дмитрівській пікетували журналісти й піарники. Учасники акції критикували журналістів телеканалу за однобоке висвітлення подій майдану. Вони зачитували списки загиблих, скандували «Ганьба!». Розмістили біля будівлі каналу оголошення на кшталт «Збрешемо недорого. Телеканал "Інтер"» та вивіску «Національна телеканалізація сфінктера».  Після цього вони рушили на вулицю Щусева пікетувати «Національні інформаційні системи» (НІС) - новинний продакшн «Інтера».

 

22 лютого також в ефірі «Подробностей» було оголошено, що невідомі намагаються захопити телеканал. Перед тим, як з цієї причини було перервано ефір, на адресу «Інтера» почали надходити дзвінки обурених впливових глядачів щодо трансляції Харківського з`їзду депутатів усіх рівнів з Південно-Східної України. Працівників каналу евакуювали, згодом вони повернулися на свої робочі місця.

 

Того ж дня в ефірі «1+1» керівник Inter Media Group Ганна Безлюднакоментуючи інформацію щодо можливого захоплення телеканалу, наголосила, що не погоджується з твердженням щодо того, що журналісти «Інтера» маніпулювали, оскільки вони подавали дві точки зору. Відповідаючи на питання, чи вибачаться журналісти перед глядачами, пані Безлюдна сказала: «Так».

 

Раніше, 21 лютого 16 співробітників НІСу звернулися з відкритим листом до керівництва, у якому заявили про свою незгоду з редакційною політикою каналу. Майже всі журналісти, які поставили свої підписи під зверненням, спеціалізуються на міжнародній тематиці.  

 

«Детектор медіа» звернулася по коментарі до прес-служби «Інтера».

 

«Детектор медіа»  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7363
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду