У Черкасах міліція намагається зірвати показ альманаху «Відкритий доступ» - ЗМІ

5 Січня 2014
5744

У Черкасах міліція намагається зірвати показ альманаху «Відкритий доступ» - ЗМІ

5744
У Черкасах міліція намагається зірвати показ альманаху «Відкритий доступ» - ЗМІ

У Черкасах міліціонери перешкоджають показу альманаху  «Відкритий доступ», повідомляє сайт «Прочерк».

 

За інформацією видання, представники міліції силою прорвалися на сходи центру дитячої та юнацької творчості, де відбувається захід. Вони відтиснули людей, піднялися на сходи і зстали перед екраном, де мали транслювати фільм.

 

 

 

 


 

Представники Демальянсу в Черкасах разом з Наталією Соколенко намагаються вберегти техніку, однак міліціонери налаштовані прибирати екран.
 

Організатори говорять, що показ фільму скасовано.

 

 


 

Активісти просять людей розступитися, щоб вони могли знести обладнання. Присутні, які прийшли подивитися фільм,  виконують гімн України.

 

Нагадаємо, протягом року «Відкритий доступ» презентували в 20-ти містах України. Зокрема, демаршами покази альманаху супроводжувалися в КиєвіБроварахФеодосіїСімферополіМиколаєвіДонецьку.

 

Організатори презентації документального альманаху «Відкритий доступ» заявили, що до системних зривів показу фільму може бути причетна влада. Адже  у першій новелі альманаху  йдеться про журналістське розслідування щодо президентської резиденції «Межигір'я».

 

Журналісти та громадські активісти вимагають від президента України Віктора Януковича особисто відреагувати на ситуацію та гарантувати конституційне право громадян на доступ до інформації, а саме подальший безперешкодний показ документального альманаху «Відкритий доступ».


 

«Детектор медіа»

Фото - http://procherk.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5744
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду