У Сімферополі зірвали показ альманаху «Відкритий доступ» димовою шашкою

21 Червня 2013
20980
21 Червня 2013
10:25

У Сімферополі зірвали показ альманаху «Відкритий доступ» димовою шашкою

20980
У Сімферополі зірвали показ альманаху «Відкритий доступ» димовою шашкою

Під двері приміщення, в якому відбувався показ альманаху «Відкритий доступ» у Сімферополі, кинули димову шашку. Глядачів евакуювали. Про це повідомляє  «Українська правда».

 

Демонстрація короткометражок відбувалася в арт-центрі «Карман». Димову шашку кинули посередині показу. Приміщення було задимлене, глядачів вивели нагору через інші двері.

 

«На момент того, як кинули шашку, встигли показати з 5 короткометражок фільм "Межигір'я" про те, як журналісти "Української правди" Сергій Лещенко і Мустафа Найєм за допомогою закону "Про доступ до публічної інформації" намагалися дізнатися правду про те, як держрезиденція стала приватною, а також про будівництво, яке проводить на його території президент Янукович»,  - розповіла активіст руху «Стоп цензурі!» Наталія Соколенко. На місце події викликали правоохоронців.

 

За словами Соколенко, на перегляді було близько 50 осіб.

 

Як відомо, показ альманаху 19 червня намагалися зірвати у Миколаєві.

 

Нагадаємо, схожа ситуація з показом «Відкритого доступу» трапилася в Одесі, коли клуб «Коворкінговий простір» у квітні цього року спочатку надав своє приміщення для показу, а згодом відмовив, аргументуючи тим, що фільми про політику.

У Донецьку ж прямо перед початком показу в кінотеатрі «Кінокульт» відключили світло, заявивши, що електропостачання через аварію немає у всьому районі, хоча в сусідніх будинках світло горіло.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20980
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду