«Еспресо.TV» подасть до суду на Нацраду і не припинятиме мовлення

«Еспресо.TV» подасть до суду на Нацраду і не припинятиме мовлення

27 Листопада 2013
6769
27 Листопада 2013
16:46

«Еспресо.TV» подасть до суду на Нацраду і не припинятиме мовлення

6769
«Еспресо.TV» подасть до суду на Нацраду і не припинятиме мовлення
«Еспресо.TV» подасть до суду на Нацраду і не припинятиме мовлення

Телеканал «Еспресо.TV» готує заяву до суду та органів прокуратури щодо невидачі ліцензії Національною радою з питань телебачення та радіомовлення. Про це повідомляє прес-служба мовника.

 

На думку керівництва «Еспресо.TV», члени Нацради у відмові надання ліцензії мовнику перевищили свої службові повноваження.

 

«Є чіткі законодавчі рамки, за які Нацрада за жодних обставин не вправі виходити. Закон прямо забороняє Нацраді відмовлятись голосувати з питань видачі супутникових ліцензій - кожний розгляд має завершуватись відповідним рішенням про видачу ліцензії, або про відмову в її видачі. При цьому відмова у видачі допускається лише за наявності однієї з чотирьох підстав, які чітко передбачені законом. Очевидно, що законодавчих підстав для відмови у видачі ліцензії немає, що, однак, не перешкодило Нацраді фактично відмовити у ліцензуванні нашого каналу», - вважає редактор та співвласник каналу Вадим Денисенко.

 

Попри невидачу ліцензії «Еспресо.TV» обіцяє знайти «правову можливість не зникнути з телеефіру як в інтернеті, так і на супутнику».

 

Нагадаємо, 27 листопада Нацрада  не видала супутникову ліцензію  каналу Миколи Княжицького «Еcпpeсо.TV». За інформацією регулятора,  24 та 25 листопада було зафіксоване мовлення каналу з супутника без відповідної ліцензії. Вадим Денисенко зазначив, що компанія не веде безліцензійної діяльності, а на супутнику канал виходить у тестовому режимі. Голова Нацради Володимир Манжосов наголосив, що така діяльність суперечить законодавству. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6769
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду