detector.media
27.11.2013 16:46
«Еспресо.TV» подасть до суду на Нацраду і не припинятиме мовлення
«Еспресо.TV» подасть до суду на Нацраду і не припинятиме мовлення

Телеканал «Еспресо.TV» готує заяву до суду та органів прокуратури щодо невидачі ліцензії Національною радою з питань телебачення та радіомовлення. Про це повідомляє прес-служба мовника.

 

На думку керівництва «Еспресо.TV», члени Нацради у відмові надання ліцензії мовнику перевищили свої службові повноваження.

 

«Є чіткі законодавчі рамки, за які Нацрада за жодних обставин не вправі виходити. Закон прямо забороняє Нацраді відмовлятись голосувати з питань видачі супутникових ліцензій - кожний розгляд має завершуватись відповідним рішенням про видачу ліцензії, або про відмову в її видачі. При цьому відмова у видачі допускається лише за наявності однієї з чотирьох підстав, які чітко передбачені законом. Очевидно, що законодавчих підстав для відмови у видачі ліцензії немає, що, однак, не перешкодило Нацраді фактично відмовити у ліцензуванні нашого каналу», - вважає редактор та співвласник каналу Вадим Денисенко.

 

Попри невидачу ліцензії «Еспресо.TV» обіцяє знайти «правову можливість не зникнути з телеефіру як в інтернеті, так і на супутнику».

 

Нагадаємо, 27 листопада Нацрада  не видала супутникову ліцензію  каналу Миколи Княжицького «Еcпpeсо.TV». За інформацією регулятора,  24 та 25 листопада було зафіксоване мовлення каналу з супутника без відповідної ліцензії. Вадим Денисенко зазначив, що компанія не веде безліцензійної діяльності, а на супутнику канал виходить у тестовому режимі. Голова Нацради Володимир Манжосов наголосив, що така діяльність суперечить законодавству. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY