«Репортери без кордонів» закликали ЄС порушити тему утисків преси в Україні під час саміту «Східного партнерства»

26 Листопада 2013
2948
26 Листопада 2013
18:55

«Репортери без кордонів» закликали ЄС порушити тему утисків преси в Україні під час саміту «Східного партнерства»

2948
«Репортери без кордонів» закликали ЄС порушити тему утисків преси в Україні під час саміту «Східного партнерства»

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» закликає представників Євросоюзу підняти тему утисків українських медіа під час саміту «Східного партнерства», який наприкінці цього тижня відбудеться у Вільнюсі. Про це з посиланням на заяву представників «Репортерів» у Берліні повідомляє «Німецька хвиля».

 

Правозахисники нагадують: цього року, за даними Індексу свободи преси, Україна опустилася на 126-те місце, тоді як чотири роки тому перебувала на 89-му.

 

Згідно зі звітом «Репортерів», у 2012 році в Україні зафіксували 80 нападів на журналістів, тоді як у 2011-му - 30.

 

Також представники організації звертають увагу на те, що впливові українські мас-медіа перебувають у руках політиків або підприємців і фактично не ведуть виваженого інформування.

 

Серед наведених прикладів - придбання на початку року керівником президентської адміністрації Сергієм Льовочкіним 20% акцій Inter Media Group, до складу якої входить і телеканал «Інтер».

 

«Незрозумілою залишається структура власників, які стоять за телеканалом ТВі, який досі вважався найпопулярнішим критичним телеканалом країни, - акцентують автори заяви. - У квітні 2013 року в цьому мас-медіа відбулась зміна менеджменту. Після перемоги Януковича на виборах у цього телеканалу виникало дедалі більше проблем у зв'язку з його об'єктивним висвітленням подій».

 

Як заявляють «Репортери без кордонів», типовим для України явищем є те, коли структуру власників у мас-медіа завуальовують за допомогою незрозумілої участі в них українських та іноземних фірм.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2948
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду