detector.media
26.11.2013 18:55
«Репортери без кордонів» закликали ЄС порушити тему утисків преси в Україні під час саміту «Східного партнерства»

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» закликає представників Євросоюзу підняти тему утисків українських медіа під час саміту «Східного партнерства», який наприкінці цього тижня відбудеться у Вільнюсі. Про це з посиланням на заяву представників «Репортерів» у Берліні повідомляє «Німецька хвиля».

 

Правозахисники нагадують: цього року, за даними Індексу свободи преси, Україна опустилася на 126-те місце, тоді як чотири роки тому перебувала на 89-му.

 

Згідно зі звітом «Репортерів», у 2012 році в Україні зафіксували 80 нападів на журналістів, тоді як у 2011-му - 30.

 

Також представники організації звертають увагу на те, що впливові українські мас-медіа перебувають у руках політиків або підприємців і фактично не ведуть виваженого інформування.

 

Серед наведених прикладів - придбання на початку року керівником президентської адміністрації Сергієм Льовочкіним 20% акцій Inter Media Group, до складу якої входить і телеканал «Інтер».

 

«Незрозумілою залишається структура власників, які стоять за телеканалом ТВі, який досі вважався найпопулярнішим критичним телеканалом країни, - акцентують автори заяви. - У квітні 2013 року в цьому мас-медіа відбулась зміна менеджменту. Після перемоги Януковича на виборах у цього телеканалу виникало дедалі більше проблем у зв'язку з його об'єктивним висвітленням подій».

 

Як заявляють «Репортери без кордонів», типовим для України явищем є те, коли структуру власників у мас-медіа завуальовують за допомогою незрозумілої участі в них українських та іноземних фірм.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY