Нацрада не стала застосовувати санкції до НРКУ, «Ери», КДР ТРК і ТВінфо

21 Березня 2013
7704
21 Березня 2013
10:29

Нацрада не стала застосовувати санкції до НРКУ, «Ери», КДР ТРК і ТВінфо

7704
Нацрада не стала застосовувати санкції до НРКУ, «Ери», КДР ТРК і ТВінфо

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення взяла до відома наявність порушень у діяльності Національної радіокомпанії України (НРКУ), ТРК «Ера», Київської державної регіональної ТРК (КДР ТРК) і ТОВ «Інфо24» (телеканал ТВінфо). Відповідні рішення регулятор ухвалив за результатами планових перевірок ліцензіатів.

 

НРКУ, за даними Нацради, порушує частину 4 статті 12 закону «Про телебачення і радіомовлення», оскільки її статутні документи не передбачають створення редакційної ради. НРКУ вже має п'ять попереджень. Нацрада вирішила не звертатися до суду по анулювання ліцензії, а взяла до відома наявність порушень, зобов'язавши НРКУ усунути їх протягом місяця.

 

ТРК «Ера» (супутниковий телеканал «Ера»), за даними Нацради, має відхилення від програмної концепції: збільшено кількість іноземних програм (з 2 до 5 годин на добу), розважальних (з 3 годин до 5 годин на добу), удвічі збільшено кількість культурологічних і дитячих програм. При цьому зменшено обсяги власного виробництва (з 13 годин до 7 годин 24 хвилин на добу), вітчизняних програм (на три години).

 

КДР ТРК (ліцензія на мовлення в цифровому мультиплексі МХ-5), за даними Нацради, теж має відхилення від програмної концепції, а також її логотип не відповідає вказаному в ліцензії. Нагадаємо, з кінця грудня 2012 року КДР ТРК в ефірі стала Центральним каналом. Але ці зміни досі не відображено в ліцензії.

 

ТВінфо (телеканал, заснований журналістами і топ-менеджерами ТВі) має відхилення від програмної концепції: збільшено кількість національного продукту, власного виробництва, інформаційних, культурно-просвітницьких програм і фільмопоказу, зменшено обсяг категорії «інше» і відсутні іноземні програми.

 

Нацрада зобов'язала всі компанії протягом місяця усунути порушення і привести свою діяльність до ліцензійних умов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7704
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
boss
4054 дн. тому
Може потрібно поміняти ліцензії та місце у "мультиплексах" TVi та ЕРА?. Тоді усе буде гаразд . У одних- зменшилось , у інших - збільшилось.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду