detector.media
21.03.2013 10:29
Нацрада не стала застосовувати санкції до НРКУ, «Ери», КДР ТРК і ТВінфо

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення взяла до відома наявність порушень у діяльності Національної радіокомпанії України (НРКУ), ТРК «Ера», Київської державної регіональної ТРК (КДР ТРК) і ТОВ «Інфо24» (телеканал ТВінфо). Відповідні рішення регулятор ухвалив за результатами планових перевірок ліцензіатів.

 

НРКУ, за даними Нацради, порушує частину 4 статті 12 закону «Про телебачення і радіомовлення», оскільки її статутні документи не передбачають створення редакційної ради. НРКУ вже має п'ять попереджень. Нацрада вирішила не звертатися до суду по анулювання ліцензії, а взяла до відома наявність порушень, зобов'язавши НРКУ усунути їх протягом місяця.

 

ТРК «Ера» (супутниковий телеканал «Ера»), за даними Нацради, має відхилення від програмної концепції: збільшено кількість іноземних програм (з 2 до 5 годин на добу), розважальних (з 3 годин до 5 годин на добу), удвічі збільшено кількість культурологічних і дитячих програм. При цьому зменшено обсяги власного виробництва (з 13 годин до 7 годин 24 хвилин на добу), вітчизняних програм (на три години).

 

КДР ТРК (ліцензія на мовлення в цифровому мультиплексі МХ-5), за даними Нацради, теж має відхилення від програмної концепції, а також її логотип не відповідає вказаному в ліцензії. Нагадаємо, з кінця грудня 2012 року КДР ТРК в ефірі стала Центральним каналом. Але ці зміни досі не відображено в ліцензії.

 

ТВінфо (телеканал, заснований журналістами і топ-менеджерами ТВі) має відхилення від програмної концепції: збільшено кількість національного продукту, власного виробництва, інформаційних, культурно-просвітницьких програм і фільмопоказу, зменшено обсяг категорії «інше» і відсутні іноземні програми.

 

Нацрада зобов'язала всі компанії протягом місяця усунути порушення і привести свою діяльність до ліцензійних умов.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY