Адміністрація президента відповіла на запит «Стоп цензурі!» щодо концепції суспільного мовлення

9 Вересня 2010
22993

Адміністрація президента відповіла на запит «Стоп цензурі!» щодо концепції суспільного мовлення

22993
Адміністрація президента відповіла на запит «Стоп цензурі!» щодо концепції суспільного мовлення

Заступник голови Адміністрації президента України Ганна Герман відповіла на запит руху «Стоп цензурі!». У ньому, зокрема, йшлося про те, що проект концепції суспільного мовлення потребує конкретизації і суттєвих уточнень.

 

«Вашу заяву щодо суспільного мовлення від імені громадського руху «Стоп цензурі!» розглянуто. Висловлюємо вдячність рухові за громадянську позицію та схвально ставимося до передачі Адміністрації Президента України законопроекту, який передбачає створення в Україні суспільного мовлення за провідними світовими зразками. .... Інформуємо, що Президент України В.Ф. Янукович доручив нам винести Концепцію громадського телебачення на всенародне обговорення , в якому зможе взяти участь і громадський рух "Стоп цензурі" та висловити свою позицію», - зазначено в документі за підписом Ганни Герман.

 

При цьому адміністрація президента відмовилася включити до гуманітарної ради представника руху «Стоп цензурі», позаяк «до складу ради вже входить керівник Інтерфакс-Україна Олександр Мартиненко та журналістка СТБ Ольга Червакова».

 

 

 

 

Відповідь руху опубліковано на сайті президента, де нещодавно відкрився розділ «Відповідаємо на журналістські запити».

 

Найперша відкрита відповідь Адміністрації президента стосується листа представників ЗМІ щодо обставин скасування поїздки журналістів до місця проживання президента України. Ще сім офіційних повідомлень стосуються запитів інтернет-видання «Українська правда» - щодо оприлюднення декларації про доходи президента України, акредитації журналіста Сергія Лещенка на зустріч президента України з представниками Всеукраїнських професійних спілок, надання інформації про забезпечення діяльності президента України, робочого візиту президента України до Грецької Республіки, надання інформації про належність президента України Віктора Януковича до засновників акціонерних товариств, конкретизації окремих відомостей щодо Декларації про доходи президента України, виплати компенсації дружині О. Чижикова.

 

 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22993
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
samson
4996 дн. тому
"16 вересня ц.р. виповнюється 10 років з дня викрадення і вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Проте замовники і організатори цього особливо тяжкого злочину до цього часу не понесли заслуженого покарання, що свідчить про неефективну організацію досудового слідства у цій справі керівництва Генеральної прокуратури України та його політичну заангажованість". Сьогодні Г. Омельченко у Верховній раді вкотре назве замовників і організаторів вбивства журналістів: http://zemna.ua/2010-06-09-15-25-24/193-2010-09-09-19-51-01
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду