«Стоп цензурі!» збирає журналістські запити, що лишились без відповідей

19 Серпня 2010
16646

«Стоп цензурі!» збирає журналістські запити, що лишились без відповідей

16646
«Стоп цензурі!» збирає журналістські запити, що лишились без відповідей

Президент Віктор Янукович чекає від журналістів факти ігнорування їхніх запитів Службою безпеки України. Як повідомляє прес-центр руху «Стоп цензурі!», про це він сказав на прес-конференції у Великих Сорочинцах, відповідаючи журналістці телеканалу СТБ Наталії Соколенко.

 

На репліку президента «Хто вам заважає писати правду? Назвіть мені компанію, власника! Поки що я конкретної відповіді я не отримав» Наталія Соколенко назвала прізвище голови СБУ як посадовця, що замовчує інформацію. «Пане президенте! Є прізвище - Хорошковський. Він на журналістські запити не відповідає», - сказала вона.

 

У відповідь Віктор Янукович пообіцяв змусити голову СБУ відповісти: «Я готовий отримати цю інформацію від вас конкретно, на які запити він вам не відповів. Він вам відповість».

 

Нагадаємо, що без відповіді, зокрема, лишився запит на ім'я голови СБУ Валерія Хорошковського від редакції програми «Вікна-Новини» із запитанням, хто фінансував святкування Дня СБУ у Палаці «Україна» за участі зірок російської естради (автор Сергій Андрушко).

 

Рух «Стоп цензурі!» закликає журналістів скористатися обіцянкою Віктора Януковича змусити голову СБУ й інших посадовців відповідати й розпочинає збирати журналістські запити до державних установ, що лишились без відповіді. Факти ігнорування приймаються на e-mail Руху: censor.stop@gmail.com

 

Як уже повідомляла ТК, на прес-конференції у Великих Сорочинцях Віктор Янукович вкотре заперечив існування цензури.

 

«Детектор медіа»

 

Довідка

Громадський рух «Стоп цензурі!»

Громадський рух «Стоп цензурі!» створений 21 травня 2010 року. Рух є неформальним об'єднанням журналістів, що утворилося у відповідь на утиски свободи слова в Україні.

Це  ініціатива українських журналістів та медійних громадських організацій щодо відстоювання свободи слова, запобігання встановленню цензури в Україні, унеможливлення перешкоджання професійній діяльності журналістів та порушення професійних стандартів при висвітленні суспільно-політичних питань.

Громадський рух «Стоп цензурі!» не підтримує жодну політичну силу, не фінансується політичними партіями.

Дізнатися більше або приєднатися до Громадського руху «Стоп цензурі!» можна за посиланням http://www.detector.media/news/2010-05-22/53128

Блог Громадського руху «Стоп цензурі!»: http://stopcensorship.wordpress.com , у Твіттері: http://twitter.com/Stopcensorship

 

Контактна особа:

Артем Соколенко,

координатор прес-центру

Громадського руху «Стоп цензурі!»

050 440 46 08

censor.stop@gmail.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16646
Коментарі
20
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Артем Соколенко
5006 дн. тому
Та будь ласка :) Влаштовуйте акції проти кого завгодно :) До чого тут акції руху "Стоп цензурі!", якщо «абрикос» це акція проти ЗН? «Кто не с нами, те провокаторы» - перекрутили мої слова й мою позицію. Не перекручуйте, будь ласка. Я поважаю думку інших. Що до інших закидів, то у мене є конституційне право брати участь в громадських рухах й займатись громадською діяльністю. Відповідно я роблю якісь дії. Тобто я себе вповноважую на це. Для прикладу… Я йду по лісу й бачу, що в ньому купа сміття. Я вирішую, що це, по-перше, сміття, й, по-друге, що його потрібно прибрати. Я йду й прибираю його. Хто мене вповноважив? Я сам себе. Й знов підкреслю, що це моє право, яке захищено Конституцією. Якщо буде запитання, типу, «ты шо самый умный?», я водразу ідповідаю – «так, самий розумний й мені не все одно». Сподіваюсь Ви зрозуміли, що я хотів сказати. Думаю, що в цьому нема нічого складного. З приводу «высасывать из пальца» це ваша виключно суб'єктивна думка. А об’єктивно те, що факти цензури зараз знаходяться в ТСК при Верховній Раді й вони розслідуються. Подивимось, що з цього вийде. По назвах, типу, «Эвропа» й «Эспания», то це не до мене. Я не мовознавець. Й не думаю, що про це має тут йти дискусія. Але! Я знаю одну жіночку 85 років з села Вінницької області, яка розділяє голосні звуком "й", нанприклад - "спеціяльний". Уявляєте який жах?! :)
Civil
5006 дн. тому
2Артем Соколенко: И что? Против Табачника акции (вашими словами провокации) устраивать можно, а против ЗН нельзя? Священная корова демократии : ) Против остальных моих аргументов, как понимаю, возражений нет? : )
Артем Соколенко
5006 дн. тому
To Civil. Та не був цей абрикос проти руху й акції. Він був проти конкретної газети.
Артем Соколенко
5006 дн. тому
Глядачу. Я з вами згоден повністю. Такі акції дуже потрібні. Якщо є якісь цікаві ідеї, як це можна зробити, пишіть на мій мейл.
ВОПРОС ОТ ЗРИТЕЛЯ
5006 дн. тому
А когда будет проводиться акция " Стоп продажности!", "Стоп лжи!", "Стоп одебиливанию", "Стоп пропаганде насилия и дурновкусия!", "Стоп БЕЗГРАМОТНОСТИ И МРАКОБЕСИЮ"???
Вопрос
5006 дн. тому
Роман, а кто вас выбирал координатором? Я когда подписывался под заявой Стоп цензуре никаких координаторов не выбирал. Откуда вы, товарищ самозванец?
Civil
5007 дн. тому
Кто не с нами, те провокаторы - это очень простая позиция : ) Высасывать из пальца "факты" и искаженно передавать их обществу - вот настоящая провокация. Вообще-то каждый человек имеет право и даже обязан отстаиваить свою позицию. Вопрос в том, что вы наделяете себя некими функциями (а судьи кто?). Вот это плохо. Не может быть у вас такого права. Например ТК никогда не предоставляет место скептикам типа меня. Нет здесь критических статей о вашем движении, о провокаторах андрушках и т.д. Я думаю это цензура. Будете боротся с ТК? Не будете. Свои. Офф:Неполитический вопрос, может знаете: в каком регионе Украины говорят Эвропа, Эспания и т.д.?
shelya
5007 дн. тому
Який сенс збирати запити, щоб віддати їх Януковичу, який сам не відповідає на запити (про це неодноразово писав у блозі Лещенко)? І як ви їх віддасте? На прес-конференції якійсь? Він дасть їх Хорошковському, щоб розібрався :) А принесете під стіни АП - вийде якийсь Сивобород, візьме ті папірці і покладе під сукно. Ви б краще найняли з десяток підірваних люмпен-юристів і безкоштовно допомогли б ЗМІ подати до суду на всіх чиновників, які не відповідають на запити. Ото було б більш конструктивно.
Артем Соколенко
5007 дн. тому
Людина-абрикос це звичайна провокація :) Він роздавав одну з центральних газет й говорив, що це саме та газета, яка потрібна для "абрикосу" :) Тобто він не виступав проти тих, хто проти цензури. Його завдання було принизите це видання. Я розумію прекрасно чому він з'явився там... Сам працює в комунікаціях, але ж... Мені не сподобалась, що деякі використовують акцію в своїх цілях. Й не тільки мені… Наталія не чіпала цього провокатора. Вона забирала у нього газету. Провокатор цю газету не віддавав :) А сюжет зроблений пропагандистами, а не журналістами. Це моя особиста думка. З приводу обману людей й світової спільноти, то… Якщо ви не вірите в Рух в принципі, то яким чином в коментарях до новини я можу довести протилежне? Думаю, що ніяк. Єдине що залишається, так це робити те, що я роблю. А активісти Руху мають робити те, під чим вони підписались. Тільки своїми діями ми можемо вас переконати. З приводу політики, то я писав нижче. Й послухайте… Я роблю те що роблю… Мені нічого виправдовуватись ні перед ким. Я впевнений, що моя діяльність тільки на користь. На користь суспільству, журналістам, опозиції й владі. Всім :)
Civil
5007 дн. тому
2Артем Соколенко: между сбором и активным давлением на власть огромная разница. Вы не выходили на площадь ни когда увольняли ваших коллег, ни когда оппозиция не могла попасть на ТВ, ни тогда, когда закрывались оппозиционные каналы. У многих напрашивается вывод - действия той власти совпадали с вашим мировоззрением. Но тогда сейчас это не борьба за свободу слова, а просто политическая борьба за власть и вы обманываете и людей и "мировое сообщество". И еще - помню ролик, в котором вы с супругой избиваете "человека-абрикоса" за его протест против вашей демонстрации. Это и есть ваше понимание свободы слова?
Артем Соколенко
5007 дн. тому
Всі проігноровані запити ми віддамо Януковичу.
Артем Соколенко
5007 дн. тому
To Civil. Так! Наталія моя дружина. Якщо цікаво, то... У мене журналістська родина. Батько Василь Соколенко працював власкором радіо "Свобода" у Луганську. Мама Людмила Соколенко зараз працює власкором УНІАН у Луганську. До 2005 року я працював на телебаченні й газеті. Мені нічого приховувати :) Це моя громадянська позиція допомагати Руху "Стоп цензурі!". З приводу минулої влади... Факти цензури збирались й за тієї влади. Були телефонні дзвінки на телеканали й приходили ходоки. Кульмінацією стали вибори, коли на журналістів почала тиснути та влада й та опозиція. Тоді журналісти вирішили не виходити з заявою, бо це мало би політичний підтекст. Нагадаю, що йшли вибори. Зібрані факти цензури є в заяві Руху. Принаймні журналісти телеканалу СТБ їх чітко їх описали. Всі ці факти знаходяться в тимчасовій слідчій комісії ВР. Для Руху нема ніякої різниці, яка влада.
Civil
5007 дн. тому
Артем Соколенко, вы родственник Натальи Соколенко? И второй вопрос: предыдущая власть отвечала на все запросы? Почему на нее не оказывалось такое давление (я бы назвал его атакой)?
Игорь
5007 дн. тому
Для Соколенко. Спасибо за Ваш быстрый ответ по существу. И тем не менее, я остаюсь при своем мнении - украинскому проекту нужен украинский сайт. Именно сайт. Если ваще движение - не однодневка с целью пиара (любого). И еще. Желаю Вам всем оперировать именно КОНКРЕТНЫМИ ФАКТАМИ цензуры. А не рассуждениями о "вообще". Где-то, кто-то, что-то.....
Саня
5007 дн. тому
«Стоп, цензура!»: http://www.versii.com/news/207581/
Артем Соколенко
5007 дн. тому
Ігоре! Буду говорить про себе... На сьогодні я не бачу доцільності робити сайт. Взагалі. Тому питання домену відпадає. Нас підтримує багато провідних інтернет-майданчиків. Головне це триматися разом й продовжувати роботу прес-центру. Те що ви бачили це не наш сайт, а наш блог. Й подивіться на його домен. Він там має спеціальне розширення. Сотні тисяч українців зробили блог на лайвджорналі. Й що з цього? Вони не патріоти? :) До речі... А у нас є український блогерський майданчик? Про пошту... Тут все просто. Питання зручності на першому місці. Здебільшого я дивлюсь пошту на мобільному. Укр.нет? Це дуже важкий сайт + валить спам. Які там ще є...? От чесно... Взагалі не бачу в цьому проблему. А з приводу мого патріотизму, то, перепрошує, це моя особиста справа :) Бажаю гарного дня! :)
Игорь
5007 дн. тому
Вопрос с Соколенко. Почему все ваши электронные реквизиты НЕ украинские ? Сайт Вашего движения на бесплатном американском хостинге. Электронная почта от Гугла. неужели Вы и ваши соратники так не верят в Украину что не могут зарегистрировать украинский домен, разместить его в Украине. Пользоваться украинскими почтовыми адресами..... Стоит это все очень небольшие деньги. Делается довольно быстро... Неужели Вы думаете, что всё что здесь происходит и располагается настолько ненадежно ?.... Где же Ваш патриотизм в мелочах? Которые иногда красноречивее многих красивых слов, сказанных в пиар целях ?....
shelya
5007 дн. тому
Все нормально, колего... чи "бувший колего", LOL?... Кльові футбольки... Ашовибудетеробитизцимизапитамицікаво......
Артем Соколенко
5007 дн. тому
Й що? :) Наберіть моє прізвище в пошуковій системі :) Все відкрито :) Навіть є мій мобільний :) Можете дзвонити :)
PR-ass
5007 дн. тому
Учредители агентства Денис Самыгин и !!!!!!!!!! Артем Соколенко !!!!!!!!!!!!!!!! пришли в PR !!!!!!!!!!! из журналистики, где работали в деловых изданиях. «Мы начали с того, что хорошо умели: формулировали информ-поводы, создавали пресс-релизы, приглашали бывших коллег-журналистов на пресс-конференции, распространяли новости в СМИ. Оказалось, что наши знания – очень полезны в сфере PR, - говорит Денис Самыгин. - Два года мы с Артемом Соколенко совместно работали агентами по работе со СМИ для трех крупных РА в качестве подрядчиков. А также – вели собственных клиентов».
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду