detector.media
19.08.2010 17:29
«Стоп цензурі!» збирає журналістські запити, що лишились без відповідей

Президент Віктор Янукович чекає від журналістів факти ігнорування їхніх запитів Службою безпеки України. Як повідомляє прес-центр руху «Стоп цензурі!», про це він сказав на прес-конференції у Великих Сорочинцах, відповідаючи журналістці телеканалу СТБ Наталії Соколенко.

 

На репліку президента «Хто вам заважає писати правду? Назвіть мені компанію, власника! Поки що я конкретної відповіді я не отримав» Наталія Соколенко назвала прізвище голови СБУ як посадовця, що замовчує інформацію. «Пане президенте! Є прізвище - Хорошковський. Він на журналістські запити не відповідає», - сказала вона.

 

У відповідь Віктор Янукович пообіцяв змусити голову СБУ відповісти: «Я готовий отримати цю інформацію від вас конкретно, на які запити він вам не відповів. Він вам відповість».

 

Нагадаємо, що без відповіді, зокрема, лишився запит на ім'я голови СБУ Валерія Хорошковського від редакції програми «Вікна-Новини» із запитанням, хто фінансував святкування Дня СБУ у Палаці «Україна» за участі зірок російської естради (автор Сергій Андрушко).

 

Рух «Стоп цензурі!» закликає журналістів скористатися обіцянкою Віктора Януковича змусити голову СБУ й інших посадовців відповідати й розпочинає збирати журналістські запити до державних установ, що лишились без відповіді. Факти ігнорування приймаються на e-mail Руху: censor.stop@gmail.com

 

Як уже повідомляла ТК, на прес-конференції у Великих Сорочинцях Віктор Янукович вкотре заперечив існування цензури.

 

«Детектор медіа»

 

Довідка

Громадський рух «Стоп цензурі!»

Громадський рух «Стоп цензурі!» створений 21 травня 2010 року. Рух є неформальним об'єднанням журналістів, що утворилося у відповідь на утиски свободи слова в Україні.

Це  ініціатива українських журналістів та медійних громадських організацій щодо відстоювання свободи слова, запобігання встановленню цензури в Україні, унеможливлення перешкоджання професійній діяльності журналістів та порушення професійних стандартів при висвітленні суспільно-політичних питань.

Громадський рух «Стоп цензурі!» не підтримує жодну політичну силу, не фінансується політичними партіями.

Дізнатися більше або приєднатися до Громадського руху «Стоп цензурі!» можна за посиланням http://www.detector.media/news/2010-05-22/53128

Блог Громадського руху «Стоп цензурі!»: http://stopcensorship.wordpress.com , у Твіттері: http://twitter.com/Stopcensorship

 

Контактна особа:

Артем Соколенко,

координатор прес-центру

Громадського руху «Стоп цензурі!»

050 440 46 08

censor.stop@gmail.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY