Андрій Куликов: Що є цензурою в Україні, я не знаю

21 Травня 2010
13980

Андрій Куликов: Що є цензурою в Україні, я не знаю

13980
Андрій Куликов: Що є цензурою в Україні, я не знаю

Ведучому ток-шоу «Свобода слова» на ICTV Андрію Куликову невідомо, що в Україні є цензурою. «Для мене цензура - це радянські часи, коли я міг давати інформацію тільки з дозволу. Що є цензурою в Україні, я не знаю», - сказав він під час дискусії «Медіадіагноз 2010: вірус цензури».

 

За його словами, надмірність паркетної хроніки в новинах і позитивне висвітлення діяльності влади, яке, за даними моніторингів «Детектор медіа», спостерігається в новинах з березня 2010 року, нагадує події п'ятирічної давнини. «Я пригадую березень 2005 року - було те саме, це природній курс», - зауважив він.

 

«Але наша реакція тоді змусила владу змінити цей курс», - відповіла Наталія Лигачова, на думку якої тільки опір журналістів може змусити владу припинити тиск.

 

Згодом у відповідь Андрію Куликову ведуча «1+1» Ілона Довгань заявила, що прикладом цензури є новини ICTV. «Хто не знає, що таке цензура, подивіться "Факти" ICTV - і ви побачите», - сказала вона.

 

За словами Ілони Довгань, переформатування новин, про яке говорив її колега Віталій Гайдукевич, призведе до того, що політика зникне з новин. Інший виклик, з яким наразі зіткнулися телевізійні новинарі - реорганізація інформаційних служб. «Не всіх абиратимуть у нову службу, залишать тільки лояльних журналістів і ведучих», - вважає вона.

 

Зустріч представників медіагалузі, присвячена боротьбі з цензурою в Україні проходить у цей час у приміщенні Києво-Могилянської академії. На зустрічі відбувається обговорення проблем інформаційного простору України (дискусія «Медіадіагноз: вірус цензури»), заяв журналістів «1+1», СТБ та інших, які заявили про цензуру та тиск,  а також заплановане проведення установчих зборів Громадського руху «Стоп цензурі!»

 

У залі близько 200 учасників. Серед присутніх Вахтанг Кіпіані, Віталій Гайдукевич, Віталій Портніков, Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Соня Кошкіна, Святослав Цеголко, Юлія Банкова, Сергій Андрушко, Наталка Соколенко, Жан Новосельцев, Тарас Петрів, Ілона Довгань, Андрій Куликов, Діана Дуцик, Єгор Соболєв та багато інших.

 

Під час зустрічі заплановано оприлюднення вимог журналістів на захист свободи слова до влади та медіавласників, а також створення координаційного органу громадського Руху «Стоп цензурі!».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13980
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду