Журналісти закликають колег об’єднатися в громадський рух «Стоп цензурі!»

15 Травня 2010
37034
15 Травня 2010
08:14

Журналісти закликають колег об’єднатися в громадський рух «Стоп цензурі!»

37034
Журналісти закликають колег об’єднатися в громадський рух «Стоп цензурі!»

21 травня у приміщенні «Києво-Могилянської Академії» за адресою вул. Іллінська 9, 2 пов., зала «Колізей» відбудеться зустріч представників медіагалузі, присвячена боротьбі з цензурою в Україні.

 

Планується обговорення проблем інформаційного простору України, заяв журналістів «1+1», СТБ та інших, які заявили про цензуру та тиск,  а також проведення установчих зборів Громадського руху «Стоп цензурі!». 

 

Рух «Стоп цензурі!» - це  ініціатива українських журналістів та медійних громадських організацій щодо відстоювання свободи слова та запобігання встановленню цензури в Україні або порушенню професійних стандартів при висвітленні суспільно-політичних питань. 

 

Рух «Стоп цензурі!» не є політичною ініціативою та не підтримує і не підтримується жодною з політичних сил.

 

Передбачається фіксоване членство у Русі всіх бажаючих взяти в його діяльності активну участь.

 

Головні напрямки дії Руху:

 

- захист професійних, трудових та громадянських прав всіх членів Руху, зокрема й підписантів заяв від журналістів каналів «1+1» та СТБ. Протистояння всім спробам введення цензури в українських ЗМІ, попередження всіх спроб тиску на журналістів з метою примушення їх до самоцензури;

 

- проведення масштабної довгострокової публічної кампанії проти цензури, з залученням найширшого кола громадських організації та громадських активістів з України та світу;

 

- моніторинг ситуації з дотриманням професійних стандартів у теленовинах всіх провідних телеканалів країни, з оперативним оприлюдненням всіх фактів замовчування важливих для суспільства тем та фактів;

 

- сприяння дієвості механізмів саморегуляції медійної галузі.

 

Ініціативна група запрошує всіх бажаючих журналістів та представників медіагалузі прийти на захід та долучитися до започаткування руху «Стоп цензурі!».

 

Під час зустрічі заплановано оприлюднення вимог журналістів на захист свободи слова до влади та медіавласників, а також створення координаційного органу громадського Руху «Стоп цензурі!».

 

Реєстрація учасників: 9:00-9:30

Акредитація журналістів за тел. 066 321 75 85 або Email: newcitizen.info@gmail.com

 

Координатори: Наталя Гуменюк, Світлана Заліщук

Контакти: Тел. +38 067 329 23 20, +38 067 763 25 20, Email: ngumenyuk@gmail.com

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
37034
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
stasyuta
5062 дн. тому
Николай Ці "діти" є професіоналами цієї справи. Професіоналами настільки, наскільки фаховість взагалі в Україні цінується. На зарплату вдесятеро нижча, ніж у колег в Європі, українські журналісти не будуть давати 100% того, що ви маєте на ВВС, яке, до речі, туж лажає. Але вони дають відсотків 80%. До речі, хто б ви не був, Николай - юрист, економіст, будівельник чи токар, я впевнений, ви не даєте і 50% того ККД, який мають роботодавці від своїх робітників на Заході. Тому радійте тому, що маєте - ви самі причина того, що бачите в цій країні. А журналісти, як і усі інші, мають право на захист своїх прав і своєї професії. Від вас, Николай, теж. Тому що ваш пост - нісенітниця. Для таких, як ви, цензура може бути одного штибу - не вмикати телевізор взагалі.
Николай
5062 дн. тому
Многочисленная (увы!) группа невежественных селюков объединяется в свое селюковское землячество. Их цель только одна: укрепиться в столице, чтоб не возвращаться по хуторам. Учиться, конечно, сложнее, чем поучать. Но скажите: почему меня, взрослого, читающего человека все время поучают с экранов малообразованные девочки и мальчики? И довольно агрессивные. О какой цензуре вы говорите? Если цензура на чернуху, то ее давно пора вводить. Эти дети, мягко выражаясь, совсем не деликатны. Ну нет им веры!
Лекарь
5062 дн. тому
"Протистояння всім спробам введення цензури в українських ЗМІ, попередження всіх спроб тиску на журналістів з метою примушення їх до самоцензури". Цензура ведь это не только властный кулак, это прежде всего тотальное невежество совков от политического корыта. Бриони не скроет глупости и трусости.
Be
5062 дн. тому
А Мустафу как шарят, волки
Berkov99
5062 дн. тому
Все правильно! Надо защищать право на работу и профессию. А то эти неучи скоро всем рот закроют и тихонечко повыгоняют поодному
Караван
5062 дн. тому
Заявления, слова, слова, слова... Действия будут? Или все опять в говорильню уйдет.
Остап
5062 дн. тому
Гарно фонд Бьойля працює! Скоро і в регіони поїде! До чого тут німці до нашої свободи слова?
Остап
5062 дн. тому
Гарно фонд Бьойля працює! Скоро і в регіони поїде! До чого тут німці до нашої свободи слова?
Уважний
5062 дн. тому
Світлана Заліщук? Тоді це Олег Рибачук. А кажуть - політики ні до чого???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду