detector.media
Наталія Данькова
05.11.2009 17:48
Богдан Логвиненко: «Ілащук пригрозив, що мною займеться юридичний відділ»
Богдан Логвиненко: «Ілащук пригрозив, що мною займеться юридичний відділ»
Ведучий проекту «3108» учора звільнився з Першого національного. Тепер телепроект про новини блогосфери він робитиме в онлайн-форматі

Ведучий проекту «3108» Богдан Логвиненко вчора звільнився з Першого національного. Таке рішення він прийняв після розгляду на директораті Національної телекомпанії його виступів у власному блозі з критикою на адресу каналу. ТК в тексті Зіни Підалькіної вже цитувала цей пост. Зокрема, в ньому йшлося: «Шо це в лісі здохло? кажуть, в середу на НТКУ з цього приводу прес-конференція ну шо ж, за рік (РІВНО!) на НТКУ можна зробити проект пєйсєц, це краще повіситись, ніколи не пробуйте такого, все буде мегаущєрбно, поки ми не виростемо і не перейдемо на інший канал, чесно кажучи, глибоко в серці я вже давно поховав цей проект і цей канал. хоча канал точно воскресити не вдасться ніколи вже».

 

Після цього, за словами Богдана, його й викликали на директорат. У своєму блозі він так само описав це засідання: «На директораті я вислухав фрази на кшталт: ви погано починаєте кар'єру, молодий чоловіче, - пророкував мені один з 40 (SIC!) директорів каналу - ви занадто рано почали переступати через голови, - сказав мені один дуже хороший режисер, якого насправді я дуже поважаю і мені дуже шкода, що він також сприйняв мій запис так близько до серця, хоча, сподіваюсь, це була гра на публіку - його слова, адже за спину про Перший національний так кажуть УСІ - як я сказав у своєму жж. І навіть директори цього каналу. І тільки Роман Недзельський, один із віце-президентів, підтвердив те, що під цими словами, словами, які я написав у ПРИВАТНОМУ ЩОДЕННИКУ, підписався б кожен другий працівник каналу».

 

У бліц-інтерв'ю ТК Богдан Логвиненко розказав про причини свого звільнення, а також про роботу над програмою «3108» в умовах НТКУ.

 

- Богдане, чому ви все-таки вирішили піти з каналу?

- Учора я написав заяву та забрав трудову книжку. Десь за місяць до цього на НТКУ відбувся директорат, на котрому Ілащук зачитував мій запис у блозі, який передрукувала ТК. Я одразу все зрозумів і сказав, що звільнюся за власним бажанням. Мені сказали, що за власним бажанням не звільнять, а цим питанням займеться юридичний відділ. Минув місяць, ніякої реакції не було, я прийшов, написав заяву на звільнення. Бо не хотів бути серед «мертвих душ» НТКУ - у штаті телекомпанії десь 700 чоловік лише рахуються, але не працюють.

 

- Я не зрозуміла, вам погрожували звільненням за статтею?

- Ілащук пригрозив, що мною займеться юридичний відділ. Але я не знаю, що малося на увазі: чи звільнення за статтею, чи якась карна справа. Не знаю. В інтерв'ю ТК напередодні прем'єри я говорив, що не боюся різких висловлювань на адресу телеканалу, тому що на каналі зараз період демократії і це не є небезпечним. От у цих моїх словах мене одразу й змусили засумніватися. Бо саме мої висловлювання є єдиною причиною мого звільнення.

 

- Як ви оцінюєте цю ситуацію?

- На НТКУ просто абсолютно інакші умови роботи, ніж будь-де. Я там пробув рік, у штаті - півроку. До цього мені не хотілося бути в штаті, бо якщо ти в штаті, то маєш «відсиджувати» на роботі певні години. Тобто це режимний об'єкт, і більшість працівників компанії так і ходять, хоча на роботі можуть нічого й не робити. Бо плітки та інтриги я роботою не вважаю, але цього настільки багато, що робота відходить на якийсь десятий план. За той час, що ми з нашою програмою переходили з кімнати в кімнату, я почув масу не потрібної мені інформації. Зрозумійте, це стосується не якихось конкретних людей, так роблять практично всі. НТКУ не може звільнити велику частину співробітників, які не відповідають ніяким професійним вимогам. У них є режисери, які не вміють монтувати в нелінійці. У нашої програми, приміром, не було режисера, і я отримував зарплату на Першому національному й одразу віддавав її режисеру, який монтував нашу програму. Я не мав жодної вигоди. Для мене це черговий досвід, і відтепер я точно знаю, що на державних каналах більше не працюватиму.

 

- Як так сталося, що канал не виділив вам режисера?

- У них немає вакансій, бо ніхто не звільняється. Першу програму ми взагалі зробили без режисера. Ми монтували її самі. І керівництво подивилось і сказало: це може бути, але щось із режисурою. Ми сказали, що як змогли, так і зробили. Після цієї ситуації нам дали одного режисера, який не став працювати (це був син одного народного артиста). В результаті з'ясувалося, що в нас у штаті режисер є, але він не працює. Нам ще пропонували режисера з іншої програми, який відверто сказав, що такої програми він не зробить. Тому довелося шукати режисера ззовні.

 

У мене була посада редактора. Посади ведучого для мене не було. Редактор отримує менше, ніж ведучий. Але це коливання у межах 50-100 гривень. Головне ж не це, розумієте: я вкладав свої, зароблені гроші в цей проект, а президент НТКУ чомусь звинуватив мене в тому, що я нічого для каналу не зробив. Досить дивно й неприємно таке чути.

 

- Як до такої реакції керівництва поставився колектив?

- Колектив нашого проекту повністю підтримав канал. І лише одна людина була на моєму боці - це Юлія Бурковська.

 

- Що ви тепер плануєте робити?

- Тепер я займаюся переважно порталом «Сумно». Також планую зробити альтернативний онлайн-телепроект. Фактично ідея програми про блоги - моя, і я планую її втілити, але вже не на ТБ, а в інтернеті. У нас уже є режисер, оператор і кілька журналістів. В цьому проекті я буду журналістом та автором. Ми мали б запускатися в середині листопада, але призупинили роботу через грип. Тепер плануємо старт десь на середину грудня. Це будуть відеонарізки з новин блогосфери.

 

Фото - www.elgephest.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY