Денис Кравченко: «Я не пішов на збори акціонерів «Інтеру». Бо вони незаконні»

17 Вересня 2005
1371
17 Вересня 2005
13:02

Денис Кравченко: «Я не пішов на збори акціонерів «Інтеру». Бо вони незаконні»

1371
«Детектор медіа» отримала коментар від нинішнього голови наглядової ради "Інтера" Дениса Кравченко стосовно ситуації, яка склалася навколо анонсованих на сьогодні зборів акціонерів. «Детектор медіа» отримала коментар від нинішнього голови наглядової ради "Інтера" Дениса Кравченко стосовно ситуації, яка склалася навколо анонсованих на сьогодні зборів акціонерів АТЗТ “ Українська незалежна ТВ-корпорація”,яке є засновником телеканалу "Інтер".
Денис Кравченко: «Я не пішов на збори акціонерів «Інтеру». Бо вони незаконні»
На зборах мало бути розглянуто питання щодо обрання новим головою Наглядової ради АТЗТ “ Українська незалежна ТВ-корпорація” Валерія Хорошковського, виконавчого директора російської компанії "Євразхолдинг". (За щойно отриманою «ТК» інформацією, збори відбулися і Валерія Хорошковського обрано новим головою Наглядової ради).

Денис Кравченко у коментарі «ТК» підтвердив заборону державною виконавчою службою на проведення 17 вересня загальних зборів акціонерів. «Тому я на них і не пішов, - каже Денис Валерійович, - навіть якщо вони сьогодні-таки відбуваються».

Кравченко каже, що за тими документами, з якими його ознайомили у державній виконавчий службі, заборона була накладена Печерським судом столиці внаслідок судового подання від неназваного ним працівника «Інтеру», якого свого часу звільнили з телеканалу. Відповідаючими за цим поданням є підприємство «Українська незалежна ТВ-корпорація» та він, Денис Кравченко. Нинішній голова Наглядової ради відмовився – до судового засідання, яке, за його словами, має відбутися на наступному тижні – повідомити зміст судового подання.

Нагадаємо, що 7 вересня Верховна Рада України направила запит народного депутата Володимира Сівковича до Генерального Прокурора України Святослава Піскуна та Голови Служби Безпеки України Олександра Турчинова щодо проведення розслідування загибелі народного депутата України Плужнікова І.О. у зв’язку з нововиявленими обставинами, які дають підстави вважати її насильницькою.

На запитання «ТК» стосовно ставлення самого Кравченка до цього запиту Денис Валерьович відповів, що це думка народного депутата, яка склалася у того на базі фактів, які є в його розпорядженні. «Моє ставлення до цього запиту може бути занадто суб’єктивним, - сказав Кравченко, - оскільки в запиті йде мова стосовно смерті людини, на яку довго працював». Денис Кравченко каже, що він особисто ніколи не зустрічався з Валерієм Хорошковським, і на зборах правління каналу, які вирішили рекомендувати акціонерам обрати останнього головою Наглядової ради, - не був присутнім. «Правління, - це орган, який займається поточною діяльністю, - підкреслив Кравченко, - і присутність на його засіданні глави Наглядової ради не обов’язкове». За словами Кравченка, це висування Хорошковського було дійсно анонсовано, але не було узгоджено.

«ТК», пославшись на інформацію джерел всередині каналу «Інтер» про те, що рекомендували обрати головою Наглядової ради каналу Хорошковського ті самі юристи, які раніше представляли інтереси Ігоря Плужнікова, запитала, то хто ж все-таки зараз намагається блокувати це рішення. На це Денис Кравченко тільки висловив своє переконання, що з точки зору корпоративних відносин юристи не можуть виступати ініціаторами подібних змін, на це мають права тільки власне акціонери. В той же час Кравченко послався на запит В. Сівковича, в якому той наводить інформацію про те, що протягом квітня-липня 2005 року зацікавлені особи провели деякі операції по зміні засновників комерційної структури ТОВ „Пегас-телебачення", а також з акціями АТЗТ „Українська незалежна ТВ-корпорація". За деякими з нових засновників цих структур можуть тепер, - натякає Кравченко, - стояти люди Валерія Хорошковського.

Якщо це саме так – можна продовжити сказане Кравченком - то, власне, вони і могли бути справжніми ініціаторами обрання Хорошковського головою Наглядової ради.

На запитання «ТК» стосовно того, як давно він спілкувався зі вдовою Ігоря Плужникова, Світланою, - Денис Кравченко відповів, що останнім часом з нею він не зустрічався.

Нагадаємо, що власниками „Інтера”, як і раніше, офіційно залишаються: Українська асоціація економічної співпраці й розвитку „Діловий світ” (Київ), ВАТ «Общественное Российское Телевидение" (Москва) і ТОВ «Пегас Телебачення» (Київ).

У запиті Володимира Сівковича зазначалося, що “... до червня поточного року 71 % акцій АТЗТ „Української незалежної ТВ-корпорації", яка є власником загальнонаціонального каналу „Інтер", контролював Плужніков І.О., а інші 29% акцій АТЗТ належали Громадському російському телебаченню». Разом з тим, - повідомляв Сівкович, «як стверджують особи з найближчого оточення п. Плужнікова І.О., у квітні – травні цього року п. Плужніков І.О. проводив переговори з Секретарем РНБОУ Петром Порошенком про можливий продаж своєї частки в телеканалі „Інтер” за 150 млн. долларів США. Але в кінцевому результаті п. Плужніков І.О. відмовився продавати свою частину акцій телеканалу”. Далі народний депутат звертав увагу, що після смерті основного акціонера контроль над його часткою в провідному українському телеканалі перейшов до російської структури „Євразхолдинг". “Таким чином, „Інтер" повністю належить іноземним власникам, що є грубим порушенням Закону України „Про телебачення і радіомовлення" та створює загрозу національним інтересам та національній безпеці України”, - наголошувалося в запиті.

Володимир Сівкович також звертав увагу, що “всі дії по заволодінню каналом були проведені в період перебування п. Плужнікова І.О. в стані коми та відразу після його поховання, у зв'язку з чим виникають питання про їх правомірність і законність”. За його словами, відповідно до чинного законодавства, спадкоємці набувають права володіння майном лише через 6 місяців після смерті людини.

В той же час, нагадаємо, що нещодавно телеканали ENTER Music і ENTER Film офіційно, через Нацраду, внесли зміни до складу засновників. Замість ТОВ «Телевізійні системи та технології» тепер 81% статутного фонду володіє ТОВ «Медіа-генерація». Як вважають експерти, ця структура має стосунок до Валерія Хорошковського. Інші 19% і далі належать ТОВ «ЮМА Консалт» та АТ «Юридична практика».

Читайте також:

Збори акціонерів "Інтеру" обрали Хорошковського головою Наглядової ради.

Суд допоміг "Інтеру" не змінювати власників. Поки що

Хто стане фактичним господарем Інтера?

Хорошковський - керівник наглядової ради акціонерів „Інтера”?

Интерконтинентбанк лишили активности

Володимир Сівкович вимагає перевірити обставини смерті Плужнікова

"Интер" - гарантирована ли стабильность?

Путина просят вмешаться в покупку украинского телеканала "Интер"

Телеканал "Интер" попал под наблюдение Валерия Хорошковского?

Влад Ряшин: В среду на Интере не было никакого собрания

"Інтер" вже продано?

Порошенко не покупает "Интер", а посредничает?(обновлено)
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1371
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду