Журналіст проти журналістів

27 Липня 2005
1220

Журналіст проти журналістів

1220
Можливо, я чогось не розумію, але зовсім не підтримую своїх колег в оцінках президента з приводу скандалу з його сином.
Журналіст проти журналістів
«Детектор медіа» продовжує дискусію з приводу публікацій «УП» про сина Президента та реакції Віктора Ющенка на запитання Сергія Лещенка під час прес-конференції 25 липня.

Як на мене, “ганебне” звернення журналістів до глави держави з вимогою вибачитися перед Сергієм Лещенком продиктоване тупою корпоративною солідарністю та звичайною заздрістю, на жаль, притаманною українцям.

Мабуть, я б не висловлювався так різко, якби сам не був свідком “розкрученого” інциденту під час прес-конференції можновладців 25 липня. Коли я почув і побачив реакцію президента, мені по-людському стало шкода його. Було враження, що відповідаючи журналісту “Української правди”, він ледве втримував сльози. Тим не менше, Ющенко не проігнорував не зручне для нього запитання, а намагався дати вичерпну відповідь. Натомість журналіст постійно перебивав президента, чим і спровокував нетолерантну поведінку глави держави. І не менш цікава деталь, яку транслювали по телебаченню, - “найсміливіший” журналіст найнезалежнішої “УП”, занотовуючи відповіді президента, нахабно жував гумку. То в мене запитання: хто перед ким має вибачатися.

Я розумію, що чимало журналістів обирають саме такий шлях до слави. Шлях порушення усіх етичних принципів, скандальності, оригінальності. Утім, це хибний шлях. Адже свобода слова передбачає певну повагу до співрозмовників. Не слід забувати банальну істину: наші права закінчуються там, де починаються права інших.

Як на мене, “УП” порушила право сина президента на приватне життя і підірвала репутацію глави держави.

Мабуть, справжня журналістика – це критика і скандал, при чому, байдуже по-відношенню до кого.

Читайте також:

Президент готовий до дискусії з журналістами

Прем’єр Юлія Тимошенко закликає журналістів та політиків вибачати один одного

Ющенко ледь не викинув телефон свого сина

Звернення Мирослави Гонгадзе та Сергія Шолоха до Президента України

Запитaння „ТК”: Як ви оцінюєте реакцію Віктора Ющенка на публікації в «Українській правді» щодо його сина, Андрія? Поясніть вашу точку зору? Яка б реакція, на вашу думку, була б оптимальною – наявна чи якась інша?

Мыкола Вересень: Реакция журналистов на критику Ющенко слишком жесткая

ВИМОГА ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ВІКТОРА ЮЩЕНКА

Лубченко: Ющенко дал карт-бланш чиновникам, которые грубят журналистам

Особенности Украинской правды

ЮЩЕНКО ВЛАСНОРУЧ СТВОРИВ СОБІ ПРОБЛЕМУ

Віктор Ющенко про скандал з сином: "Перед мордою того журналіста постав той рахунок, а потім піди в суд!"

Запитання «ТК»: - Протягом двох днів жоден iз телеканалів не повідомив своїх глядачів про скандал у зв'язку з публікацією „Української правди” щодо любові сина Ющенка до дорогих машин, ресторанів, вин тощо. Як ви вважаєте, чому?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
провідний кореспондент “Ділового вісника”, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1220
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду