У Києві попрощалися з  відомою журналісткою Ольгою Таукач

У Києві попрощалися з відомою журналісткою Ольгою Таукач

16 Серпня 2024
3798

У Києві попрощалися з відомою журналісткою Ольгою Таукач

3798
Вона померла 14 серпня внаслідок тяжкої хвороби на 63-му році життя.
У Києві попрощалися з  відомою журналісткою Ольгою Таукач
У Києві попрощалися з  відомою журналісткою Ольгою Таукач

На церемонію прощання, яка відбулась у ритуальній залі лікарні «Феофанія», прийшло багато людей: рідні, друзі, колеги.

Для багатьох звістка про смерть Ольги Таукач стала несподіваною новиною, адже майже ніхто не знав про її хворобу. «Вибачте нам. Ми не хотіли нікого образити, але й напружувати нікого не хотіли. До того ж було сподівання…», — сказав чоловік покійної, директор Київської академічної майстерні театрального мистецтва «Сузір’я» Олексій Кужельний.

Під час прощання з Ольгою Таукач 

Серед присутніх на прощанні були як колеги-медійники, так і  театральні митці — це ті дві сфери, до яких була дотична та яким присвятила своє життя Ольга Таукач. Зокрема, ексзаступниця головного редактора газети «День» Анна Шеремет, головна редакторка газети «День» Лариса Івшина, керівниця пресслужби Держкомтелерадіо Світлана Божко, телеведучий Олексій Суханов, директор Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка Євген Нищук, народна артистка України Лариса Кадирова.

Олексій Суханов

Тарас Кремінь

Ритуальна зала прикрашена білими трояндами, на екрані – фотографії, які ілюструють щасливі миті життя Ольги Таукач – подорожі, мистецтво, родина…

 «Не віриться. Просто не вірю. Мила, добра, завжди усміхнена, з непомильним відчуттям до творчості, до своєї і до нашої. Вона мала енергію, яка допомагала у творенні аури і атмосфери творчої театру “Сузір’я”. Вона допомагала у всьому. Олю, ти бачиш, прийшли ті, хто тебе любить. Прийшли ті, які тебе поважають, шанують. І наша світла пам'ять з тобою. Бо ти була світлою людиною», — наголосила народна артистка України Лариса Кадирова.

 Лариса Кадирова

Директор Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка Євген Нищук зазначив, що прийшли попрощатись та вшанувати пам’ять колеги-журналістки, яка однією з перших почала працювати в часи незалежності в прямому етері.

«Я бачив багато дописів від колег-журналістів, які казали, що це був великий прорив, це було важко працювати, коли навіть немає до кінця прописаного ефіру, де йде живе спілкування. Це був важливий момент правдивості журналістської. Очевидно, що Ольга присвятила своє життя не тільки тележурналістиці, а й великому театральному цеху, підтримуючи становлення однієї з перлин Києва та України — театру “Сузіря”», — сказав Євген Нищук.

Євген Нищук 

Ольга Таукач народилась 13 лютого 1962 року в Києві. Після закінчення  факультету журналістики Київського державного університету ім. Т. Шевченка в 1984 році протягом восьми років працювала редакторкою, старшою редакторкою головної редакції інформації республіканського радіомовлення, Державного комітету УРСР з телебачення і радіомовлення. Була спеціальною кореспонденткою відділу репортерів творчого об'єднання інформаційно-публіцистичних програм «Українського радіо» Державної телерадіомовної компанії України. З 1993 по 1996 рік працювала на телекомпанії «Гравіс» — головною редакторкою, виконавчою директоркою, генеральною директоркою.

Проєктом, який приніс Ользі велику популярність та любов аудиторії, стало проривне для того часу токшоу «Саме той» і цикл «Саме той про себе» на УТ-1, які виходили з 1997 року.  З 2006 року Ольга стала головною редакторкою наукового журналу «Зовнішні справи».

Ольга Таукач є лауреаткою премії «Незалежність». У 1999 році нагороджена  орденом Княгині Ольги» III ступеня.

Світлана Божко (ліворуч)

 Анна Шеремет

«Є така чудова легенда, що кожна людина народжується з квіткою юності, а далі несе її по життю. У когось вона опадає, в’яне у 20 років, у когось у 100. Оля цю квітку пронесла до останньої хвилини життя», — звернувся до присутніх Олексій Кужельний у своєму прощальному слові.

Олексій Кужельний

Він розповів про хворобу дружини, з якою вона боролась останні півтора року. «Оля дуже дбала про моє здоров’я і не дуже про своє. Рік її щось турбувало, і вона придумувала купу приводів — те треба їсти чи те не треба. Врешті-решт за допомогою колег, які її вмовили, зробили необхідні дослідження — виявилось, що у неї рак. Почали лікування, воно дало результат», — розповів Олексій Кужельний. Далі Ольга Таукач перенесла 12-годину операцію, а після неї десять днів перебувала в реанімації. Останні півтора місяця вона провела в лікарні «Феофанія».

Ольгу Таукач проводжають в останню путь

«Кохана моя, ти будеш жити в моїй пам’яті завжди. До мого останнього подиху», — сказав Олексій Кужельний, прощаючись із дружиною. 

Фото: Максим Поліщук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3798
Читайте також
14.08.2024 20:04
Мар'яна Зінченко
«Детектор медіа»
8 114
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду