Зеленський дав пресконференцію в Києві за підсумками саміту НАТО

Зеленський дав пресконференцію в Києві за підсумками саміту НАТО

15 Липня 2024
825

Зеленський дав пресконференцію в Києві за підсумками саміту НАТО

825
Захід мали провести у Вашингтоні, але не встигли.
Зеленський дав пресконференцію в Києві за підсумками саміту НАТО
Зеленський дав пресконференцію в Києві за підсумками саміту НАТО

У понеділок, 15 липня, Офіс президента організував неанонсовану пресконференцію Володимира Зеленського, яка була присвячена підсумкам саміту НАТО, а також іншим міжнародним подіям, важливим для України. Спочатку захід мав відбутися у Вашингтоні для українських медійників, а також іноземних медіа, які пишуть про Україну. Але через щільний графік провести його там не встигли.

Пресконференція президента транслювалась у прямому етері на ютуб-каналі Офісу президента. З українських медіа на ній були присутні Суспільне, телеканали, які входять до телемарафону, зокрема «Інтер», ICTV, «Ми — Україна», «Рада», «FreeДом», видання «Європейська правда», LB.ua, «Армія-TV», УНІАН, «РБК-Україна», Oboz.ua тощо. З іноземних медіа були ARD, Reuters, CNN, BBC. Щоправда, перекладу не було, тому від усіх цих медіа були україномовні журналісти.

Пресконференцію попередньо не анонсували, Офіс президента запрошував медійників листами. Про це «Детектору медіа» розповіли самі журналісти, що були присутні на заході. За їхніми словами, пресконференцію організували дуже швидко і здебільшого запросили медійників, які часто висвітлюють подібні заходи. Також, як повідомила одна з журналісток, перед початком пресконференції були дещо посилені заходи безпеки і ретельніші, ніж зазвичай, перевірки журналістів.

Як пояснила в коментарі «Детектору медіа» генеральна директорка Директорату з питань інформаційної політики Офісу президента України Ірина Побєдоносцева, захід не анонсували, бо він з самого початку був запланований для тих медіа, які висвітлювали візит Зеленського до США та саміт НАТО.

«Пресконференція мала відбутися у Вашингтоні по завершенню візиту до Сполучених Штатів Америки. Там чекав пул українських і міжнародних медіа, які висвітлювали візит президента. На жаль, у зв’язку зі зміною графіка, яка насправді не залежала від української делегації, ця пресконференція була скасована, але там Сергій Никифоров пообіцяв, що ми проведемо її в Києві. Власне, це вона й була», — сказала Ірина Победоносцева. 

Президента запитували про підсумки саміту НАТО та саміту миру у Швейцарії, про роботу з представниками Республіканської партії США, візит до України Віктора Орбана та відносини з ним. Також говорили багато про війну, зокрема про підсилення України зброєю та ППО, переговори з Польщею щодо збиття російських ракет на Заході України, мобілізацію тощо. Також президента запитували про ймовірні ротації в уряді та про можливу відставку прем’єр-міністра Денис Шмигаля — щодо першого Володимир Зеленський відповів, що ведеться відповідна кадрова робота і шукають людей на вакантні посади в деяких міністерствах, а щодо Дениса Шмигаля він ухилився від відповіді.

Нагадаємо, остання пресконференція президента в Києві відбувалась у травні в подвір’ї Офісу президента. Вона також не була заздалегідь анонсована і журналістів на неї запрошували. Тоді захід планувався як офрек-зустріч із журналістами й навіть не було трансляції, але згодом пресслужба Офісу президента написала про нього невеликий пресреліз та опублікувала кілька фото.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
825
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду