Спортивний журналіст Андрій Сеньків мобілізувався до Сил оборони

Спортивний журналіст Андрій Сеньків мобілізувався до Сил оборони

13 Червня 2024
3200

Спортивний журналіст Андрій Сеньків мобілізувався до Сил оборони

3200
Андрій розповів про мобілізацію, перший день у війську та плани щодо своїх проєктів.
Спортивний журналіст Андрій Сеньків мобілізувався до Сил оборони
Спортивний журналіст Андрій Сеньків мобілізувався до Сил оборони

Спортивний журналіст Андрій Сеньків повідомив, що мобілізований до Сил оборони України. Про це він написав у своєму профілі в соцмережі X і підтвердив «Детектору медіа».

Він розповів, що отримав повістку у черзі за шаурмою: «Запитали, чи хочу служити в армії. Відповів, що хочу, але не зараз, бо в домашніх шортах і без телефона. Тому попросив виписати мені повістку. Через 5 хвилин вони повернулися й виписали повістку на 10 червня. Тобто, після зустрічі з ТЦК мене не загребли, не запакували, не побили — я доїв шаурму, пішов додому, а потім пограв у баскетбол. 10 червня пішов у ТЦК».

Того ж дня він пройшов ВЛК, після чого йому дали змогу вернутися додому. Вже коли вдруге Андрій прийшов в ТЦК з лікарським висновком, часу на те, щоб отримати відношення на місце служби чи зібрати самому речі, йому не дали і відразу відправили на навчання.

Зараз Андрій вже більше доби перебуває у навчальному центрі. За його словами, наразі новомобілізованим ще не видали одягу та спальників і розпорядились вголос читати статут.

Сеньків розповів, що його товариші по службі дивувались, що журналіст опинився «в загальному потоці». Андрій пояснив, що хотів «йти по загальних правилах». «Думали і знали, шо таких не тойво. Не рішав я, тіпи, честь маю», — написав Сеньків.

За словами Сеньківа, військово-лікарська комісія підтвердила йому, що через слабкий зір він придатний виключно до тилової служби. Куди саме його розподілять на службу, Андрій наразі не знає. «Шо робим? Чекаєм. Наразі головне правило», — написав він в X.

Андрій також поділився планами щодо трьох своїх ютуб-проєктів. Футбольний блог «Гуд Ібенінг» наразі перебуватиме на паузі, про проєкт «КДК» вирішуватиме його співавтор Сергій Болотніков, для проєкту «Закрутка» Сеньків разом з Владом Крилевським встиг зняти ще три випуски, які потрібно змонтувати.

«Ну, і найголовніше. Я не злий на систему, на ТЦК, на шось там ще. Я найбільше злий тіки на й**ану русню. Все через неї. А так — ну, 2,5 років з лютого 2022-го і дотепер я жив цивільне життя. І це НЕЙМОВІРНО. Дякую тим, хто служив весь цей час. Тепер і моя черга. Порядок», — написав Андрій.

Читайте також:

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3200
Читайте також
17.06.2024 09:40
Мар'яна Зінченко
«Детектор медіа»
4 008
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду