У Рівному презентували брошуру про загиблого військового і журналіста Тараса Давидюка

У Рівному презентували брошуру про загиблого військового і журналіста Тараса Давидюка

26 Лютого 2024
573
26 Лютого 2024
12:09

У Рівному презентували брошуру про загиблого військового і журналіста Тараса Давидюка

573
У брошурі зібрані спогади її упорядника та друзів про Тараса Давидюка і допис самого Тараса у фейсбуці.
У Рівному презентували брошуру про загиблого військового і журналіста Тараса Давидюка
У Рівному презентували брошуру про загиблого військового і журналіста Тараса Давидюка

У Рівному презентували брошуру «Розвідник» про загиблого на війні військового, журналіста і редактора сайту «Горинь.інфо» Тараса Давидюка.

Як повідомляє ІМІ, презентація відбулася в Літературному музеї Уласа Самчука 23 лютого.

Автором брошури є краєзнавець Микола Федоришин. Брошура складається з 32 сторінок. Окрім власних спогадів автора про Тараса Давидюка і прощання з ним 8 листопада 2023 року в Рівному у брошурі використано кілька публікацій з медіа, спогади друзів Давидюка у фейсбуці і допис самого Тараса в цій соцмережі. 

Федоришин розповів, що ця брошура є ідеологічним символом, який потрібен молоді. «Знаючи Тараса близько, його проукраїнський вибір, характер — не можна пройти повз. І я не міг пройти повз. Я прийшов до цієї ідеї, знав, що це треба робити», — розповів Микола Федоришин про те, чому вирішив створити брошуру. 

Брошуру можна завантажити на сайті Рівненського обласного краєзнавчого музею. Також ознайомитися з нею можна в Літературному музеї Уласа Самчука. 

Журналіст та військовий Тарас Давидюк загинув 3 листопада на околиці села Роботине Запорізької області. Йому було 37 років.

7 листопада прощання з Тарасом Давидюком відбулося в Києві на майдані Незалежності. 2 грудня Президент України Володимир Зеленський подякував Тарасу Давидюку у своєму вечірньому зверненні.

Ще зі студентських років Давидюк був активним у різних патріотичних організаціях. З 2002 року — у громадському русі. Був членом «Молодого Руху». У 2005–2012 роках — голова обласної організації і член Центрального Проводу «Молодіжного Націоналістичного Конгресу». Був також головою рівненської обласної організації «Активна молодь».

Взимку 2013–2014 років став добровольцем у 15-ій «МНК-івській», а відтак і в 14-ій «пластовій» сотнях Самооборони Майдану. З початку російсько-української війни воював у складі добровольчого батальйону «Гарпун».

Додому з війни повернувся навесні 2019 року. З того часу Давидюк працював головним редактором видання «Горинь.інфо». Після повномасштабного російського вторгнення повернувся до лав ЗСУ.

У 2016–2019 роках, а також у 2022 році служив у 130-му окремому розвідувальному батальйоні. Упродовж останніх місяців Тарас Давидюк був розвідником-кулеметником 14-го окремого механізованого полку ЗСУ. 

Фото: Ганна Калаур / ІМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
573
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду