Актор Сергій Кисіль: «Перед зйомками в “Ловці снів” до останнього сумнівався щодо оригінальності жанру»

Актор Сергій Кисіль: «Перед зйомками в “Ловці снів” до останнього сумнівався щодо оригінальності жанру»

7 Грудня 2023
4515

Актор Сергій Кисіль: «Перед зйомками в “Ловці снів” до останнього сумнівався щодо оригінальності жанру»

4515
«Ловець снів» — це скриптет-реаліті, відносно новий жанр на українському телебаченні.
Актор Сергій Кисіль: «Перед зйомками в “Ловці снів” до останнього сумнівався щодо оригінальності жанру»
Актор Сергій Кисіль: «Перед зйомками в “Ловці снів” до останнього сумнівався щодо оригінальності жанру»

Зараз тривають зйомки 80-серійного скриптед-реаліті про людські стосунки та глибокі емоції під назвою «Ловець снів», над яким працюють спільно команди «Film.ua Group» і «1+1 Україна». У цьому проєкті головний герой Назар Семенович Лютий, якого грає актор Сергій Кисіль, виступає посередником між світом снів і реальним життям, допомагаючи людям розшифрувати їхні сни, зрозуміти себе та розв’язати свої проблеми.

Скриптед-реаліті — це піджанр реаліті-телебачення, де всі або частина подій відбуваються згідно зі заздалегідь написаним сюжетом або хоча б сюжетною заготовкою. Виконавець ролі Назара Лютого, актор Сергій Кисіль, каже, що цей проєкт буде цікавий не тільки екзотичним форматом, але й сюжетом і тими ситуаціями, які будуть у ньому висвітлені.

Сергій Кисіль

Сергію, чи були у вас сумніви щодо участі у 80-серійному серіалі, тим більше, що він знімається в такому незвичному жанрі?

— Звісно. У мене до останнього моменту були сумніви щодо оригінальності жанру, але водночас я хотів довести сам собі, що навіть із такої незвичної для глядачів теми можна зробити гарний і якісний матеріал. І зараз, коли я бачу, що в нас виходить по монтажу, то можу чесно сказати, що ми робимо досить конкурентний і потужний продукт.

А ще був певний знак щодо цього проєкту. 30-го числа, якраз напередодні першого знімального дня на «Ловці снів», я закінчив зніматися в іншому проєкті та їхав машиною зі знімального майданчика. Їду і думаю, що от завтра починається новий проєкт, що це велика відповідальність… Оскільки я в роботі стовідсотковий перфекціоніст, то інколи трішки займаюся подібним «самоїдством». І от із цими думками помічаю, як мене обганяє мотоцикліст, а в нього на всю спину — символ «ловець снів». Уявляєте? Я сприйняв це як якийсь знак, після якого я без жодного сумніву прийшов наступного дня на майданчик.

Зйомки серіалу «Ловець снів»  

Чи не тисне на вас, що всі зйомки відбуваються в одному кабінеті, в одних декораціях?

— Ні, бо в нас дуже круті декорації. Художники постаралися на славу і завдяки їхній майстерності в Назара Лютого такий розкішний кабінет, у якому перебувати — це одне суцільне задоволення. В цьому кабінеті є все, що йому потрібно, бо він фактично в ньому живе, оскільки він відлюдник і не любить виходити з дому. І саме в цей кабінет до нього приходять за допомогою головні герої кожної серії.

Ваш герой — відлюдник. А ви?

— Я не відлюдник і в моєму житті постійно багато людей, проте ввечері я хочу прийти додому і бути там тільки зі своєю родиною. Останнім часом навіть свята ми відзначаємо суто в сімейному колі: я, дружина й діти.

А от «Оперативно-показова група» — це буде достойний уваги проєкт?

— Там дуже гарний сценарій, дуже гарні акторські роботи. Працювати з цим матеріалом також було цікаво. Проте воєнний стан диктує свої умови роботи — тому знімали ми в досить прискореному темпі. Але я сподіваюся, що кінцевий результат буде крутий і глядачі його оцінять. «Ловця снів» я теж можу назвати якісним продуктом. Я регулярно продивляюся чорновий монтаж і бачу, що завдяки потужній колективній роботі в нас виходить класний результат.

— Сни у людей іноді асоціюються з містикою. У цьому серіалі взагалі не буде нічого містичного?

— Єдине, що буде в цьому серіалі містичного — це саме сни. Кожна серія буде починатися зі сну чергового героя. Проте все в нас буде мати своє логічне пояснення. Мій герой — не чаклун, не медіум, не мольфар. Він зростав звичайним хлопцем, у якого батьки були заможними, тож жодних проблем у нього не було. Проте була одна особливість — йому ніколи не снилися сни, він узагалі не розумів, що це таке. Але в певний момент йому таки почав снитися один і той же сон. Хтось протягує йому руку з цукерками та каже: «Це за маму і за тата». Цей сон йому довго снився, він до нього звик і вже не звертав на нього увагу. Проте потім сталися трагічні події, які змусили Назара по-іншому подивитись і на цей сон, і на природу снів узагалі. Він зрозумів, що це підсвідомість «підказувала» йому й «попереджала», що може статися лихо. І після цього він майже перестав спати, бо його переслідує один і той же сон, в якому він щоразу переживає ті події, які змінили його життя.

Він почав вивчати психологію, психоаналіз, гіпноз, теорію сну та став використовувати ці знання, щоб допомогти людям, які також бачать якісь незвичні сни. Але він не дає людям прямої відповіді, а змушує їх вийти із зони комфорту, щоби потім вони самостійно знайшли вихід із ситуації, самі зрозуміли, як розв’язувати свою проблему. Він не жаліє людей, не співчуває їм. Він розуміє, що вони самі довели себе до такого стану, й тому змушує їх самостійно все це виправляти. Тобто тут немає нічого містичного. Все буде мати своє логічне пояснення.

Кожна серія — це нова історія, і я впевнений, що глядач, який буде дивитися наш серіал, знайде і «свою» історію. Та зможе також зробити для себе висновки, які змінять його життя на краще. Ця тема буде цікава людям, тому маю надію, що у «Ловця снів» буде і другий, і третій сезон.

— Тобто можна сказати, що цю свою роль ви будете виділяти з-поміж інших своїх акторських робіт?

— Побачимо. Я б не хотів асоціюватись у глядачів з одним героєм. Так, я роблю все можливе, щоб це був справді крутий персонаж. Але це не я, це персонаж. У роботі я самокритичний і наполегливий. Я перфекціоніст, і тому до останнього моменту буду «доточувати» все до дрібниць. А в житті — навпаки, спокійний, домашній, люблячий.

Крім «Ловця снів» у вас є робота і в інших проєктах?

— Так, є пропозиції, є кастинги, але актори не повинні наосліп чіплятися за будь-який проєкт, за будь-яку роль, а все ж-таки читати сценарій. Тому я відмовляюся від деяких пропозицій. Як би я не хотів працювати, проте я не готовий грати росіянина, який у кадрі буде вбивати українських військових. Коли через певний час після початку повномасштабного вторгнення зйомки відновилися й мені почали пропонувати російськомовних персонажів, я завжди відмовлявся й відмовляюся від таких пропозицій. Так, актор — це адвокат своєї ролі. Але я не знаю, як можна виправдати цю агресію, цю війну. Тому я просто не можу грати всіх цих орків, які прийшли на нашу землю. Принаймні поки що. Я у своєму житті вже награвся різних покидьків, бандитів і маніяків. І зараз я не готовий до подібних ролей після всіх тих потрясінь, які ми всі пережили та які не можу виправдати нічим.

Фото для інтерв'ю надав Сергій Кисіль

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4515
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду