detector.media
22.11.2023 16:16
Помер актор та режисер Олександр Крижанівський
Помер актор та режисер Олександр Крижанівський
Син актора повідомив, що Олександр помер увечері 21 листопада від інфаркту та супутніх ускладнень.

У віці 66 років помер актор, режисер, директор та художній керівник Київського академічного театру на Печерську Олександр Крижанівський. Про це повідомлено на фейсбук-сторінці театру.

«Сьогодні ми осиротіли… Наш Олександр Володимирович помер. Висловлюємо найглибші співчуття дружині Тамарі Олександрівні та сину Володимиру», — йдеться у повідомленні.

Син актора Володимир повідомив, що він помер увечері 21 листопада від інфаркту та супутніх ускладнень.

Олександр Крижанівський народився в Києві, закінчив  Київський інститут театрального мистецтва імені Карпенка-Карого, де згодом і викладав.

Працював актором у Київському театрі естради, Молодому театрі й Театрі на Подолі. З 1999 року був режисером та художнім керівником Нового драматичного театру на Печерську. У 2018 році отримав звання «Заслужений артист України».

У його доробку — десятки режисерських робіт, понад 60 ролей у фільмах і серіалах, зокрема «Повернення Мухтара», «Нюхач-2» тощо, а також театральних виставах.

Як повідомляє Печерська райадміністрація, з початку повномасштабного вторгнення Росії Крижанівський разом з акторами театру приєднався до роботи гуманітарного штабу Печерського району.

Водночас він надавав постійну допомогу в/ч 3066 Нацгвардії України, яка у березні 2022 року несла вахту на блокпостах Печерського району. Олександр Крижанівський за власні кошти забезпечував їх харчами, карематами та іншими необхідними речами.

Фото: Театр на Печерську

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY