У США протестують проти висвітлення The New York Times теми трансгендерів

У США протестують проти висвітлення The New York Times теми трансгендерів

17 Лютого 2023
1844
17 Лютого 2023
16:37

У США протестують проти висвітлення The New York Times теми трансгендерів

1844
Редакція Times отримала два відкриті листи з тисячами підписів, в яких висвітлення газетою питання трансгендів називають упередженим.
У США протестують проти висвітлення The New York Times теми трансгендерів
У США протестують проти висвітлення The New York Times теми трансгендерів

У середу, 15 лютого, до редакції The New York Times опублікували два відкриті листи з протестом проти висвітлення на сторінках газети теми трансгендерних людей. Дві різні групи авторів стверджують, що матеріали Times про трансгендерів, небінарних і гендерно невизначених людей є упередженим. Про це пише Nieman Lab — платформа, створена фундацією Німана при Гарварді. 

Перший лист організував відділ цифровий медіавідділ Національної спілки письменників Freelance Solidarity Project. Лист адресовано заступнику головного редактора зі стандартів Times Філіпу Б. Корбетту.  

Спочатку його підписали понад 200 авторів Times, але згодом лист набрав ще тисячі підписів. 

«Останніми роками газета «Таймс» розглядала гендерне розмаїття за допомогою моторошно знайомої суміші псевдонауки та евфемістичної, зарядженої мови», — йдеться у листі. 

Автори закидають редакції, що в багатьох матеріалах про транс-дітей були упущені джерела інформації. У листі зазначається, що матеріали Times були використані для підтримки законопроєктів проти транссексуалів по всій країні.

У листі також проводять паралелі між теперішнім висвітленням у Times транс-людей і висвітленням питання геїв та ВІЛ/СНІДу редакцією в попередні десятиліття. За їх словами, газета не розміщувала тему СНІДу на передовиці аж до 1983 року, коли вірус уже вбив 500 нью-йоркців.   

Інший відкритий лист у середу опублікував Альянс геїв і лесбіянок проти наклепів (GLAAD). Лист підписали понад 100 медіа та організацій, що займаються питаннями рівності, а також окремі особи, включаючи й деяки знаменитостей. У листі GLAAD вимагає від Times зустрітися з членами транс-спільноти та збільшити кількість транс-працівників.  

GLAAD також організував протест біля офісу Times, звинувачуючи редакцію у «безвідповідальному та упередженому висвітленні трансгендерних людей».  

Директор із зовнішніх комунікацій The New York Times Чарлі Стадтландер заявив, що редакція розуміє, як автори листів бачать їхні матеріали. Але водночас газета вважає, що «адвокаційна місія GLAAD і журналістська місія The Times відрізняються». 

«Як новинна організація ми прагнемо робити незалежні репортажі про трансгендерні проблеми, включаючи досьє на новаторів руху, виклики та упередження, з якими стикається спільнота, а також реакцію суспільства та дискусії», — сказав він. 

Нагадаємо, раніше правозахисна група GLAAD оприлюднила Індекс безпеки соціальних медіа, у якому негативно оцінила діяльність п’ятих провідних соцмереж щодо захисту користувачів ЛГБТК.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1844
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду