Полтавська журналістка Тетяна Цирульник подала до суду на секретаря міськради Андрія Карпова

Полтавська журналістка Тетяна Цирульник подала до суду на секретаря міськради Андрія Карпова

16 Лютого 2023
3998

Полтавська журналістка Тетяна Цирульник подала до суду на секретаря міськради Андрія Карпова

3998
Журналістка вважає, що депутат завдав їй моральної шкоди, яку вона попередньо оцінила у 100 тисяч гривень.
Полтавська журналістка Тетяна Цирульник подала до суду на секретаря міськради Андрія Карпова
Полтавська журналістка Тетяна Цирульник подала до суду на секретаря міськради Андрія Карпова

Полтавська журналістка, головна редакторка онлайн-видання «Коло. News Новини Полтави» Тетяна Цирульник звернулась до суду із позовом про захист своєї честі, гідності та ділової репутації. Медійниця звинувачує секретаря міськради Полтави, депутата від партії «Європейська солідарність», блогера Андрія Карпова у тому, що він завдав її моральної шкоди. Про це Тетяна написала на своїй фейсбук-сторінці.

«Детектор медіа» поговорив з обома сторонами конфлікту, щоб з’ясувати подробиці.

Як розповіла Тетяна Цирульник, вона особисто незнайома із Андрієм Карповим. «Мені як журналістці він не був цікавий до того моменту, поки його не обрали депутатом, а потім секретарем міської ради», — каже вона.

Наприкінці жовтня 2022 року Карпов на своєму телеграм-каналі написав, що він потрапив до лікарні, попросив про допомогу і опублікував номер карти, на яку можна було скидати йому гроші. «У нас на сайті є рубрика «Допомога», де ми даємо інформацію про тих, хто потребує допомоги, тож там я опублікувала повідомлення про Карпова, зробивши скрін його допису», — повідомила Тетяна.

Невдовзі, за її словами, Карпов написав у соцмережах про те, що його лікування є безкоштовним для нього, а гроші він збирає собі на відновлення. Цирульник опублікувала нове повідомлення на сайті «Коло. News Новини Полтави».

«Після цього раптом я побачила, що він написав про мене особисто, — розповідає журналістка. — Мовляв, “оцініть рівень місцевої журналістики”, “беруть мій пост з телеграм, роблять гучний заголовок «Карпов збирає гроші на операцію по зменшенню/збільшенню члєна”. Я не знаю, де він побачив заголовок, ще й мого авторства, про те, що він начебто збирає собі на «збільшення/зменшення члєна». У тих повідомленнях, які я давала на сайт, жодного слова про статевий орган не було».

Зауважимо, що у коментарях під цим дописом Карпова журналістку цькують за те, що її першим місцем роботи був Полтавський лікеро-горілчаний завод. Цирульник каже, що вона цього не приховує, і справді там працювала діловодом і завідувачкою канцелярії півтора року одразу після навчання в університеті.

«Я думаю, що ця посада нічим не гірша за посаду секретаря міськради. Але після того, як Карпов написав, мовляв, подивіться, де Цирульник починала робити кар’єру, люди почали писати, що я алкоголічка і таке інше. А Карпов лайкав ці коментарі», — говорить журналістка.

За її словами, після цього Карпов заблокував її сторінки у соцмережах. Вона опублікувала публічне звернення до партії «Європейська солідарність», на яке отримала знову ж таки у соцмережах коментар політикині Ірини Геращенко. Членкиня «ЄС» закликала обидві сторони до толерантності та порозуміння.

«Після цього Карпов написав пост про те, що я нібито визнала свою вину. Він просто вирвав з тексту мого звернення одне речення і подав це як те, що я прошу у нього вибачення. Після цього була чергова хвиля хейту на мою адресу», — розповіла Тетяна.

Вона також звернулася до комісії з депутатської етики Полтавської міськради із листом, де просила вплинути на Карпова, але так і не дочекалася реакції.

Після цього журналістка вирішила звернутися до суду. Вона каже, що не хоче, аби численна аудиторія підписників Карпова мала про неї негативне враження. Цирульник сказала, що сама оплачує сама адвоката. Суму компенсації завданої моральної шкоди вона попередньо оцінює у 100 тисяч гривень.

«Детектор медіа» зв’язався також із Андрієм Карповим. Він залишив без відповіді питання про те, чи визнає він, що завдав своїми дописами у соцмережах моральної шкоди журналістці. Щодо того, чи справді Цирульник писала у заголовку до якоїсь зі своїх публікацій про те, що він збирає гроші на «збільшення/зменшення члєна», як зазначено в одному з його дописів, Карпов відповів, що «суд розбереться».

За порадою свого адвоката Тетяна наразі не оголошує точну дату першого судового засідання.

«Детектор медіа» стежитиме за розвитком цього конфлікту.

Фото: «Коло. News Новини Полтави»; Тетяна Цирульник / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3998
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду