ІМІ запускає 10 регіональних медіахабів для підтримки журналістів в умовах війни

ІМІ запускає 10 регіональних медіахабів для підтримки журналістів в умовах війни

15 Листопада 2022
1732
15 Листопада 2022
15:23

ІМІ запускає 10 регіональних медіахабів для підтримки журналістів в умовах війни

1732
У хабах журналісти зможуть проходити тренінги, орендувати обладнання та працювати при відключеннях світла чи зв'язку.
ІМІ запускає 10 регіональних медіахабів для підтримки журналістів в умовах війни
ІМІ запускає 10 регіональних медіахабів для підтримки журналістів в умовах війни

«Інститут масової інформації» запускає мережу з 10 регіональних журналістських хабів «Медіабаза», метою якої буде підтримка роботи незалежних медійників у складних умовах. 

Як повідомляють в ІМІ, хаби відкриваються за фінансової підтримки Посольства США в Україні.

Найближчий рік хаби працюватимуть в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Кіровоградській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Полтавській, Чернігівській та Житомирській областях.

Скористатися послугами мережі зможуть як журналісти, що проживають у згаданих регіонах, так і ті, що перебуватимуть там за робочою необхідністю чи навіть просто проїздом. 

Хаби будуть ресурсними центрами для журналістів, де вони зможуть взяти в оренду захисне обладнання, попрацювати й передати дані, послухати цікавий тренінг.  

До завдань, які виконуватимуть хаби, належить зокрема організація онлайн- та офлайн-тренінгів, інтенсивів, дискусійних майданчиків, налагодження комунікації між медійною спільнотою, владою, силовиками та військовими, надання в користування засобів захисту та професійного обладнання тощо.

«Українські та закордонні медійники мають бути захищені та забезпечені можливістю працювати навіть за найскладніших умов. Такими базовими принципами ми керувалися в Інституті масової інформації, запускаючи спільно з регіональними журналістами мережу ресурсних центрів», – заявила Оксана Романюк, виконавча директорка ІМІ.  

Координатор всеукраїнської мережі журналістських хабів Павло Лісниченко уточнив, що проєкт на ставить за мету створити «десяток ідентичних майданчиків», адже кожен регіон має свої особливості, специфічні потреби та вже сформовану медійну спільноту. Тож кожен хаби підлаштовуватиме свою роботу під місцеві реалії.

«Десь потрібніші бронежилети, каски та аптечки, десь опенспейс, куди можна прийти й спокійно попрацювати, а ще десь – куточок з генератором і старлінком, бо в місті постійні перебої зі світлом та інтернетом. Ми плануємо дослухатися до потреб наших колег та підлаштовувати роботу хабу так, щоб бути максимально корисними для журналістів» прокоментував

Крім того, хаби планують забезпечити медійників місцем, у якому можна буде повноцінно працювати, навіть при довготривалих відімкненнях електроенергії та зв'язку.

Нагадаємо, у вересні Media Development Foundation організував у Чернівцях хаб для медійників.

Колаж: ІМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1732
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду