Генсек ЄФЖ засудив дії Антона Кудінова, але не бачить проблем із сюжетом RAI News 24

Генсек ЄФЖ засудив дії Антона Кудінова, але не бачить проблем із сюжетом RAI News 24

18 Липня 2022
2050

Генсек ЄФЖ засудив дії Антона Кудінова, але не бачить проблем із сюжетом RAI News 24

2050
Рікардо Ґуттьєрес відповів на звернення Комісії з журналістської етики.
Генсек ЄФЖ засудив дії Антона Кудінова, але не бачить проблем із сюжетом RAI News 24
Генсек ЄФЖ засудив дії Антона Кудінова, але не бачить проблем із сюжетом RAI News 24

Генеральний секретар Європейської федерації журналістів Рікардо Ґутьєррес відповів на звернення Комісії з журналістської етики із закликом засудити неетичну, на думку комісії, поведінку знімальної групи RAI News 24 під час підготовки матеріалу про постраждалу від  ракетного удару у Вінниці Ірину Дмитрієву. На думку Ґуттьєреса, засуджувати слід дії фіксера Антона Кудінова, який опублікував відео з реанімації, а не журналістів RAI News 24. Його відповідь опублікована на сайті КЖЕ. 

«Я дивився репортаж RAI News 24 та кадри, які оприлюднив у фейсбуку Антон Кудінов, — написав Рікардо Ґутьєррес. — Мені здається, що заява української Комісії з етики спрямована не на ту людину. Ви засуджуєте RAI і Лауру Танґерліні, тоді як повинні засуджувати українського фіксера Антона Кудінова. Саме він використав у фейсбуку зображення страждань  матері дівчинки, вбитої російської ракетою, а не RAI і Лаура Танґерліні, які використали лише частину зображень, дбаючи про повагу до гідності матері».

Зауважмо, що сюжет Лаури Танґерліні недоступний до перегляду в інтернеті — вона спершу опублікувала його у твітері, а потім видалила. Детальніше про цю історію читайте тут.

«ЄФЖ засуджує використання страждань жертви Антоном Кудіновим, але нам нема чим дорікнути RAI News чи італійській журналістці Лаурі Танґерліні», — резюмував генеральний секретар федерації.

Раніше КЖЕ засудила дії знімальної групи RAI News 24, яка взяла інтерв’ю у матері загиблої дівчинки. «Інтерв’ю записувала кореспондентка RAI News 24 Лаура Танґерліні. Відео було знято в реанімаційному відділенні. Медіагрупа, яка вела зйомку, дала в руки постраждалої телефон з відео ще живої дівчинки і фіксувала на камеру реакцію жінки на це відео та на звістку про смерть власної дитини. Згодом Кудінов написав, що метою цього інтерв’ю було привернення уваги світу до війни в Україні і що сама жінка виявила таке бажання. Проте родичі постраждалої заперечили факт надання згоди на це інтерв’ю», — йдеться у висновках комісії. Із дописів Лаури Танґерліні у твітері випливає, що інтерв’ю проводила вона, а Антон Кудінов нібито без її дозволу записав та згодом використав «найдраматичнішу частину розмови». Антон Кудінов відмовився відповідати на запитання «Детектора медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2050
Читайте також
18.07.2022 17:21
Єлизавета Мосійчук
Гала Скляревська
Олена Коркодим
Отар Довженко
«Детектор медіа»
17 430
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду