Фіксер RAI News 24 виклав у соцмережі відео з матір’ю загиблої у Вінниці дівчинки

Фіксер RAI News 24 виклав у соцмережі відео з матір’ю загиблої у Вінниці дівчинки

16 Липня 2022
8320

Фіксер RAI News 24 виклав у соцмережі відео з матір’ю загиблої у Вінниці дівчинки

8320
Антон Кудінов стверджує, що Ірина Дмитрієва сама захотіла «звернутись до світу» у такий спосіб.
Фіксер RAI News 24 виклав у соцмережі відео з матір’ю загиблої у Вінниці дівчинки
Фіксер RAI News 24 виклав у соцмережі відео з матір’ю загиблої у Вінниці дівчинки

Фіксер італійської громадської телекомпанії RAI News 24 Антон Кудінов опублікував на своїй приватній фейсбук-сторінці низку відеороликів із Іриною Дмитрієвою — жінкою, яка втратила дочку й зазнала тяжких поранень під час ракетного удару по Вінниці 14 липня.

У кадрі на відео — мікрофон, брендований RAI News 24. За інформацією джерел «Детектора медіа», Антон Кудінов, який працює фіксером у знімальної групи італійської телекомпанії, прийшов до лікарні, де лежить Ірина Дмитрієва, в супроводі італійських журналістів. «Детектор медіа» з’ясовуватиме позицію італійських журналістів щодо цієї ситуації.  

Публікація зазнала бурхливої критики в соцмережах: Антону Кудінову закидають, що він знехтував принципами професійної етики, які не дозволяють користатись шоковим станом постраждалих, а його дії могли травмувати матір загиблої дівчинки. Зокрема на одному з відео жінка в сльозах дивиться відео зі своєю ще живою дочкою. Через численні скарги перший допис Кудінова був видалений фейсбуком, однак він опублікував ці матеріали знов. Редакція «Детектора медіа» вирішила не давати посилання на цей допис, оскільки припускає, що його оприлюднення може порушувати права Ірини Дмитрієвої.

У відповідь на критику Антон Кудінов стверджує, що «Ірина та її родина хоче, щоб їх почули і дала згоду на інтерв'ю та надала разом з родиною додатковий контент для нього»; він також заперечує, що саме він повідомив жінку про смерть дитини, як стверджували деякі критики. «Ірина та її родина хочуть, щоб ви почули те що вона говорить, а не відволікали себе на деталі. Також вона хоче, щоб світ нарешті звернув увагу, що вбивають наших дітей та закрив небо над нашою країною», — написав фіксер. Напередодні в інтерв’ю Суспільному мати Ірини Дмитрієвої говорила, що жінці не говорять про смерть дочки через заборону лікарів, адже, мовляв, ця новина може її вбити.

Антон Кудінов — громадський активіст із Гостомеля, балотувався на пост селищного голови. Позаторік він потрапив у новини, коли його побили через відеозйомку чинного голови. Антон Кудінов брав участь у подіях Революції гідності і був затриманий на вулиці Грушевського.  Тоді він позиціонувався як «журналіст телеканалу “Прихована правда”» — ресурсу скандальної активістки та політикині Ірми Крат. За інформацією джерел «Детектора медіа», фіксером він почав працювати у перші місяці повномасштабної російсько-української війни.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8320
Читайте також
18.07.2022 17:21
Єлизавета Мосійчук
Гала Скляревська
Олена Коркодим
Отар Довженко
«Детектор медіа»
17 363
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дмитро Миколайович
621 дн. тому
Не етично. Вкрай не етично. Соромно за цього козла
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду