detector.media
Гала Скляревська
«Детектор медіа»
15.07.2022 22:03
Макса Назарова викликали до СБУ — цікавились долею контенту каналу «Наш»
Макса Назарова викликали до СБУ — цікавились долею контенту каналу «Наш»
Ведучий пообіцяв надати доступ до файлів, якщо спецслужбі знадобиться.

Відеоблогера та колишнього ведучого каналу «Наш» Макса Назарова допитали у Службі безпеки України. Предметом розмови була доля контенту телеканалу «Наш» на ютуб-каналі, який Назаров тепер використовує для свого відеоблогу «Да, это так».

Про це Макс Назаров розповів «Детектору медіа».

«Причина дуже проста — СБУ питало, що відбувається зараз із каналом-мільйонником, на якому я, Ярослава Маслова і частина колишньої команди каналу “Наш” викладаємо власний контент. Службу  цікавило, куди подівся контент каналу “Наш”, що з ним сталося, хто зараз керує цим ютуб-каналом, чи маємо ми стосунок до каналу “Наш та його бенефіціарів», — розповів ведучий. Шоу «Да, это так» виходить на двох однойменних ютуб-каналах, один із яких новий і спеціально створений для проєкту, а інший — колишній ютуб-канал «Наш», який має 1,18 мільйона підписників.

За його словами, в розмові згадували матеріал Ярослава Зубченка «Тамада російської пропаганди», яку, за словами Макса Назарова, інші ресурси використовують «із незаконною позначкою “зрадник”». «Існує презумпція невинуватості — ніхто не може назвати мене ні сепаратистом, ні колаборантом, ні зрадником, — сказав Назаров. — Слава Богу, що СБУ залишається на боці закону, а не на боці маніпуляцій». Він додав, що питання до нього в СБУ «мають не політичний, а виключно технічний характер, якщо можна так сказати, процесуальний».  

За словами ведучого, він пообіцяв СБУ, що якщо їй знадобиться контент із ютуб-каналу «Наш», то він його надасть: «ми не видаляли жодного файлу — контент просто не бачать інші користувачі, але він існує».

У розмові працівники спецслужби «не питали нічого такого, чого не зафіксовано Нацрадою  в позовах до суду щодо позбавлення ліцензії». Макс Назаров каже, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення користується для аргументації позову в суді відео з ютуб-каналу, яке було видалене. На запитання, у якій саме справі його викликали, він не став відповідати: «Я не можу про це говорити».

Нагадаємо, власник каналу «Наш» Євгеній Мураєв після початку повномасштабного російського вторгнення фактично закликав до капітуляції України. «Детектор медіа» включив Мураєва до «Дошки ганьби» — переліку медійних персон, які підтримали російську агресію. Його останні дописи в соціальних мережах датовані 25 лютого. Де зараз Мураєв і чим займається, невідомо. У травні Макс Назаров казав «Детектору медіа», що каналу «Наш» більше фізично і юридично не існує.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY