У Кропивницькому запрацював новий хаб для журналістів

У Кропивницькому запрацював новий хаб для журналістів

1 Липня 2022
1667

У Кропивницькому запрацював новий хаб для журналістів

1667
Хаб координує представник ІМІ в Кіровоградській області Павло Лісниченко.
У Кропивницькому запрацював новий хаб для журналістів
У Кропивницькому запрацював новий хаб для журналістів

У Кропивницькому наприкінці червня запрацював новий хаб для журналістів, який координує представник ІМІ в Кіровоградській області Павло Лісниченко. Це простір, де журналісти з різних регіонів можуть безкоштовно працювати, відпочити та отримати захисне спорядження. 

Як повідомляє Інститут масової інформації, у приміщенні є місця для зручної роботи, wi-fi та місце відпочинку, а за потреби й ночівлі.

Також за підтримки ІМІ та міжнародних донорів вдалось зібрати кілька комплектів екіпірування. Журналісти можуть ним користуватись, коли їдуть на зйомки до прифронтових міст чи в райони поблизу лінії фронту.

«Ми маємо бронежилети, каски, наколінники, окуляри, аптечки, бандажі, павербанки, “нульові” телефони. По суті все, що необхідно для захисту та роботи журналіста у нинішніх обставинах. Ці речі можна взяти у нас в користування, а після проведення зйомок  повернути до хабу. Крім того, в самому хабі плануємо облаштувати місце для запису стрімів, начиточну для подкастерів. Для тих, хто працює з відео, якщо пощастить,  матимемо кілька хороших ноутбуків для монтажу», – розповів Лісниченко. 

Більше інформації про роботу хабу та журналістів Кіровоградщини під час повномасштабної війни можна дізнатися з відео, а із додатковими запитаннями  звернутись за адресою mediaprozo@gmail.com 

18 травня у Києві «Репортери без кордонів» та Інститут масової інформації відкрили Центр свободи преси. Там надають журналістам захисне спорядження, проводять тренінги з безпеки (зокрема, цифрової). Крім цього, там можна поспілкуватись із психологами. Центр знаходиться у київському офісі ІМІ, на вулиці Пушкінській, 39.

Аналогічний центр працює у Львові з 12 березня. Там також є необхідне обладнання для роботи журналістів. Центр має декілька робочих місць із підєднанням до інтернету та укриттям на випадок повітряної тривоги. Працює за адресою вул. Руська, 20, у приміщенні Львівського міжнародного медіацентру.

Скріншот: Вітер Кропивницький/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1667
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду