detector.media
01.07.2022 16:19
У Кропивницькому запрацював новий хаб для журналістів
У Кропивницькому запрацював новий хаб для журналістів
Хаб координує представник ІМІ в Кіровоградській області Павло Лісниченко.

У Кропивницькому наприкінці червня запрацював новий хаб для журналістів, який координує представник ІМІ в Кіровоградській області Павло Лісниченко. Це простір, де журналісти з різних регіонів можуть безкоштовно працювати, відпочити та отримати захисне спорядження. 

Як повідомляє Інститут масової інформації, у приміщенні є місця для зручної роботи, wi-fi та місце відпочинку, а за потреби й ночівлі.

Також за підтримки ІМІ та міжнародних донорів вдалось зібрати кілька комплектів екіпірування. Журналісти можуть ним користуватись, коли їдуть на зйомки до прифронтових міст чи в райони поблизу лінії фронту.

«Ми маємо бронежилети, каски, наколінники, окуляри, аптечки, бандажі, павербанки, “нульові” телефони. По суті все, що необхідно для захисту та роботи журналіста у нинішніх обставинах. Ці речі можна взяти у нас в користування, а після проведення зйомок  повернути до хабу. Крім того, в самому хабі плануємо облаштувати місце для запису стрімів, начиточну для подкастерів. Для тих, хто працює з відео, якщо пощастить,  матимемо кілька хороших ноутбуків для монтажу», – розповів Лісниченко. 

Більше інформації про роботу хабу та журналістів Кіровоградщини під час повномасштабної війни можна дізнатися з відео, а із додатковими запитаннями  звернутись за адресою mediaprozo@gmail.com 

18 травня у Києві «Репортери без кордонів» та Інститут масової інформації відкрили Центр свободи преси. Там надають журналістам захисне спорядження, проводять тренінги з безпеки (зокрема, цифрової). Крім цього, там можна поспілкуватись із психологами. Центр знаходиться у київському офісі ІМІ, на вулиці Пушкінській, 39.

Аналогічний центр працює у Львові з 12 березня. Там також є необхідне обладнання для роботи журналістів. Центр має декілька робочих місць із підєднанням до інтернету та укриттям на випадок повітряної тривоги. Працює за адресою вул. Руська, 20, у приміщенні Львівського міжнародного медіацентру.

Скріншот: Вітер Кропивницький/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY