«Репортери без кордонів» та ІМІ відкрили в Києві Центр свободи преси

«Репортери без кордонів» та ІМІ відкрили в Києві Центр свободи преси

23 Травня 2022
1430

«Репортери без кордонів» та ІМІ відкрили в Києві Центр свободи преси

1430
У Центрі журналісти зможуть отримати захисне спорядження, як-от бронежилети й шоломи, а також пройти тренінги з безпеки.
«Репортери без кордонів» та ІМІ відкрили в Києві Центр свободи преси
«Репортери без кордонів» та ІМІ відкрили в Києві Центр свободи преси

«Репортери без кордонів» та Інститут масової інформації відкрили в Києві Центр свободи преси. Центр розпочав роботу 18 травня.

Центр розташований у київському офісі ІМІ, на вулиці Пушкінській, 39. Тут журналісти можуть отримати захисне спорядження, наприклад, бронежилети й шоломи, а також пройти тренінги з безпеки (зокрема, цифрової) і поспілкуватися із психологами.

«Відкриття нового центру надасть “Репортерам” змогу бути на передовій у справі захисту українських та іноземних журналістів. У нашої місії із захисту й оборони свободи преси в Україні розпочинається новий розділ», – зазначив координатор центру Олександр Квірі.

«Репортери» організували доставку до України 440 бронежилетів, 199 шоломів, 630 аптечок для першої допомоги в разі травм і 250 сонячних батарей. Це захисне спорядження надходить переважно українським журналістам (вони становлять близько 70% отримувачів) від Центру свободи преси, ІМІ та НСЖУ.

Центр свободи преси вже забезпечив спорядженням понад 180 журналістів та інших інформаційників, з яких 40% є українцями. Ще 210 бронежилетів і 125 шоломів були передані місцевим партнерам «Репортерів».

Виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк наголосила на важливості партнерства з «Репортерами». 

«У часи, коли займатися журналістикою в Україні стало надзвичайно небезпечно через повномасштабне вторгнення Росії, підтримка від “Репортерів без кордонів” стала для нас дуже важливою. Ми вважаємо, що наше партнерство з “Репортерами” допоможе врятувати життя журналістам, посилити їхню безпеку та захистити свободу слова в Україні», – сказала вона.

Спорядження в Києві та Львові може орендувати будь-який журналіст, що акредитований Збройними силами України та подорожує до зони високого ризику. 

Для цього потрібно написати за адресою lvivpfc@rsf.org, показати своє посвідчення, акредитацію й підписати свідоцтво про оренду.

12 березня «Репортери без кордонів» та ІМІ відкрили у Львові перший Центр свободи преси. Центр розташований за адресою вул. Руська, 20, у приміщенні Львівського міжнародного медіацентру. Центр є однією з точок, де журналісти зможуть отримати захисне спорядження, там також буде кілька робочих місць з під'єднанням до інтернету. Крім цього у Центрі є укриття на випадок повітряної тривоги.

Ілюстрація: ІМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1430
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду