В Україні запустили видання «Ґрунт»

В Україні запустили видання «Ґрунт»

25 Травня 2022
4979
25 Травня 2022
19:49

В Україні запустили видання «Ґрунт»

4979
«Ґрунт» публікує оригінальні та перекладені статті, інтерв'ю, авторські колонки та репортажі з України та з-за кордону.
В Україні запустили видання «Ґрунт»
В Україні запустили видання «Ґрунт»

В Україні запустили нове медіа «Ґрунт», видання засноване на базі телеграм-каналу «Україна Оперативно», який створила на початку масштабного вторгнення Росії  команда тревел-порталу Lowcost.ua.

«Ми розширюємось та стаємо повноцінним медіа. Ми запустили нове медіа "Ґрунт", яке пише про Україну та українців: про війну та мир, про політику та економіку, про чорне та біле у житті нашої країни...Ми пропонуємо вам щоденну порцію контенту для роздумів. А також надаємо авторам ҐРУНТ, у який вони сіють зерна правди.   Це також медіа із позицією та емоцією. Ми любимо питомо українські слова та букви, маємо чітку патріотичну точку зору, і не збираємося давати слова русні або руснявим посіпакам. Бо їхні слова – то отрута. Вона здатна зіпсувати будь-що, навіть найродючіший», – повідомляє редакція.

На сайті є оригінальні та перекладені статті, інтерв'ю, авторські колонки та репортажі з України та з-за кордону.

Першим співрозмовником «Ґрунту» став учасник війни з Росією, блогер та письменник Валерій Маркус, інтерв'ю розміщене на ютубі.

Також видання представлене у фейсбуці, телеграмі, тіктоці, твіттері та інстаграмі. Редакцію можна підтримати на Патреоні та донатами. 

У коментарі «Детектору медіа» редакція «Ґрунту»  повідомила, що над проєктом працює вся команда Lowcost.ua, а також редактори, журналісти та люди з досвідом у цифрових комунікаціях.

Географія команди не тільки вся Україна – Херсон, Луцьк, Київ, Івано-Франківськ та інші міста, але і закордон – колеги щодня на зв'язку з Німеччини та Франції.  

«Медіа Ґрунт має демократичну, горизонтальну структуру, яку ми перенесли з телеграма. Головного редактора на сайті немає – є редакційна рада, яка обирає теми та працює з текстами. І є команда людей, яка позмінно працює на стрічці в Телеграм, і яка теж не має проміж себе головного», – повідомили в редакції.

Директор медіа – Валерій Шелупець, який займається розвитком проєкту, фінансовими та організаційними питаннями.

Замість звичної стрічки новин у сайт інтегрований телеграм-канал, який регулярно оновлюється.

«Ґрунт» повністю фінансується читачами та підписниками, перші 1,5 місяці проект існував на волонтерських засадах: «Ми домовилися грати в довгу і не стати черговим одноденним проектом. Вважаємо, нам це під силу. Особливо зважаючи, що перші 1,5 місяці проект не лише існував на волонтерських засадах, а й набирав шалені оберти. Частково ми фінансуємо своє медіа з власної кишені – це взагалі, мабуть, прецедент на ринку українських ЗМІ. Але звісно, також почали постійно моніторити анонси та пропозиції від донорів, які підтримують медіа в Україні, і хотіли б додатково подаватися на гранти для розвитку і розширення»

Одним із ключових форматів на сайті є інтерв'ю, найчастіше публікується одночасно текстова та відео версії розмов. Також редакція готує аналітичні матеріали та репортажі з тимчасово окупованих територій чи гарячих точок. 

«Ми запровадили ще одну рубрику – “Палії трави”. Вона присвячується колегам із інших ТГ-каналів, які безсоромно крадуть наші повідомлення та авторські фото без посилання на канал та вказання авторства», – додали в редакції.

Ілюстрація: «Ґрунт»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4979
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду