В ефірі британського телеканалу знищили картину Гітлера

В ефірі британського телеканалу знищили картину Гітлера

28 Жовтня 2022
1071
28 Жовтня 2022
13:41

В ефірі британського телеканалу знищили картину Гітлера

1071
У шоу «Джиммі Карр знищує мистецтво» (Jimmy Carr Destroys Art) від телеканалу Channel 4 у спеціальній установці з бензопилами знищили одну з акварелей Адольфа Гітлера.
В ефірі британського телеканалу знищили картину Гітлера
В ефірі британського телеканалу знищили картину Гітлера

Про це 26 жовтня повідомило видання NME, яке цитує Суспільне».

Сутність шоу полягає в тому, що глядачам анонімно представляють твір мистецтва, а потім розповідають про його автора. Після чого глядачі під час дебатів мають вирішити, чи варто відділяти роботу від автора, та проголосувати — знищити її чи не займати.

У цьому випуску присутні глядачі проголосували за руйнацію роботи.

Ще 13 жовтня видання The Guardian повідомляло, що Channel 4 придбав картину Адольфа Гітлера, щоб спалити її з вогнемета у прямому ефірі. Крім того, телеканал придбав роботи низки "проблемних" художників, у т.ч. Пабло Пікассо, а також засудженого педофіла Рольфа Харріса та сексуального насильника Еріка Гілла.

«У кожного твору мистецтва є свої прихильники. Наприклад, завжди знайдеться адвокат Гітлера. Хтось обовʼязково сперечатиметься не за Гітлера, а за те, що його моральні якості не повинні вирішувати, чи існуватиме твір мистецтва, чи ні», — пояснював концепцію шоу програмний директор телеканалу Ієн Кац.

Однак глядачі незабаром почали висловлювати обурення у соціальних мережах, стверджуючи, що історичні твори мистецтва не повинні бути знищені за жодних обставин.

«Я бачив багато паскудних мистецьких виставок свого часу — але "Джиммі Карр знищує мистецтво" — це дійсно паскудство», — написав мистецтвознавець і журналіст Вальдемар Янущак.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1071
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду