Окупанти звільнили журналістку hromadske Вікторію Рощину

Окупанти звільнили журналістку hromadske Вікторію Рощину

22 Березня 2022
1660
22 Березня 2022
16:45

Окупанти звільнили журналістку hromadske Вікторію Рощину

1660
Вікторія Рощина вже на підконтрольній українському уряду території.
Окупанти звільнили журналістку hromadske Вікторію Рощину
Окупанти звільнили журналістку hromadske Вікторію Рощину
У вівторок, 21 березня, росіяни звільнили з полону журналістку hromadske Вікторію Рощину. Нині вона на підконтрольній українському уряду території й прямує до Запоріжжя, де має зустрітися з рідними.

Кілька годин тому проросійські ЗМІ та Telegram-канали стали поширювати відео, в якому Вікторія Рощина під примусом заперечує свої претензії до російських спецслужб, які тримали її в полоні, й каже, що нібито вони врятували їй життя.

«Цей запис, який став умовою звільнення, журналістка записала під тиском російських силовиків. Усю правду про затримання та перебування в полоні Вікторія розкаже сама найближчим часом», повідомляє редакція hromadske.

Вікторія Рощина знімала відео та писала статті з гарячих точок на сході й півдні України усі дні російсько-української війни. 

Зокрема, Рощина спеціально поїхала до окупованого Енергодару, щоб розповісти про ситуацію у місті після захоплення окупантами найбільшої атомної електростанції Європи (ЗАЕС). 

12 березня редакція hromadske не змогла вийти з Рощиною на зв'язок. За даними редакції, на той момент журналістка перебувала в тимчасово окупованому Бердянську. Ймовірно, 15 березня журналістку затримала ФСБ Росії. 

Прокуратура відкрила кримінальне провадження через викрадення росіянами журналістки hromadske.

Читайте також:

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та вбивають цивільне населення.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати скоєні Росію злочини війни. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: Victoria Roschina/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1660
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду