Команда «Громадського радіо» підтримала тренд щодо гендерної рівності в ефірі

Команда «Громадського радіо» підтримала тренд щодо гендерної рівності в ефірі

11 Лютого 2022
1253

Команда «Громадського радіо» підтримала тренд щодо гендерної рівності в ефірі

1253
Журналісти долають упередження щодо «чоловічих» сфер. Насправді експерток не бракує і в обороні, і в міжнародній політиці.
Команда «Громадського радіо» підтримала тренд щодо гендерної рівності в ефірі
Команда «Громадського радіо» підтримала тренд щодо гендерної рівності в ефірі

У редакції «Громадського радіо» від початку лютого 2022-го підтримали проєкт Бі-бі-сі із забезпечення рівності — «50:50», йдеться на сайті організації

Суть проєкту — збалансувати кількість жінок та чоловіків в ефірі та у текстових матеріалах. 

«Деякі медіа, обираючи гостей, не звертають увагу на баланс. Якщо в базі 20 експертів, за звичкою запрошують коментувати чоловіка. Але можна знайти й експертку з відповідною експертизою та освітою. Потрібно просто пошукати, — коментує головна редакторка "Громадського радіо" Тетяна Трощинська. — Для "Громадського радіо" важливо давати цим жінкам видимість, відкривати, можливо, менш відомих фахівчинь. Це річ, яку ми робимо вже багато років. Але ця ініціатива — можливість заявити, що в нашій редакційній політиці це дуже важливий пункт».

Як відзначають журналісти, через упередження досі є певні сфери, які вважаються «чоловічими». Хоча насправді експерток вистачає й у сфері оборони, й у сфері міжнародної політики.

Для початку на «Громадському радіо» відстежуватимуть баланс у вечірній праймовій програмі DriveTime, що виходить по буднях з 17:00 до 20:00.

У статуті «Громадського радіо» «сприяння досягненню гендерної рівності» є одним із завдань організації. А в редакційному Етичному кодексі йдеться про неприпустимість сексизму на роботі, стереотипного розподілення тем між колежанками та колегами. Журналісти «Громадського радіо» використовують фемінітиви.

Із долученням до проєкту команду вже привітали на Бі-бі-сі: «Бути частиною "50:50" означає прагнути збільшити представництво жінок, а також надати аудиторії контент, який правдиво представляє світ, у якому ми живемо. Ми вітаємо "Громадське радіо" — нашого першого партнера в Україні».

До цього проєкту долучені 700 колективів у структурі Бі-бі-сі, а також понад 130 партнерів у 29 країнах. Це ЗМІ, комунікаційні компанії, бізнеси та виші.

Нагадаємо, в Україні для пошуку експерток є база «Спитай жінку».

Фото: «Громадського радіо» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1253
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду