detector.media
11.02.2022 09:37
Команда «Громадського радіо» підтримала тренд щодо гендерної рівності в ефірі
Команда «Громадського радіо» підтримала тренд щодо гендерної рівності в ефірі
Журналісти долають упередження щодо «чоловічих» сфер. Насправді експерток не бракує і в обороні, і в міжнародній політиці.

У редакції «Громадського радіо» від початку лютого 2022-го підтримали проєкт Бі-бі-сі із забезпечення рівності — «50:50», йдеться на сайті організації

Суть проєкту — збалансувати кількість жінок та чоловіків в ефірі та у текстових матеріалах. 

«Деякі медіа, обираючи гостей, не звертають увагу на баланс. Якщо в базі 20 експертів, за звичкою запрошують коментувати чоловіка. Але можна знайти й експертку з відповідною експертизою та освітою. Потрібно просто пошукати, — коментує головна редакторка "Громадського радіо" Тетяна Трощинська. — Для "Громадського радіо" важливо давати цим жінкам видимість, відкривати, можливо, менш відомих фахівчинь. Це річ, яку ми робимо вже багато років. Але ця ініціатива — можливість заявити, що в нашій редакційній політиці це дуже важливий пункт».

Як відзначають журналісти, через упередження досі є певні сфери, які вважаються «чоловічими». Хоча насправді експерток вистачає й у сфері оборони, й у сфері міжнародної політики.

Для початку на «Громадському радіо» відстежуватимуть баланс у вечірній праймовій програмі DriveTime, що виходить по буднях з 17:00 до 20:00.

У статуті «Громадського радіо» «сприяння досягненню гендерної рівності» є одним із завдань організації. А в редакційному Етичному кодексі йдеться про неприпустимість сексизму на роботі, стереотипного розподілення тем між колежанками та колегами. Журналісти «Громадського радіо» використовують фемінітиви.

Із долученням до проєкту команду вже привітали на Бі-бі-сі: «Бути частиною "50:50" означає прагнути збільшити представництво жінок, а також надати аудиторії контент, який правдиво представляє світ, у якому ми живемо. Ми вітаємо "Громадське радіо" — нашого першого партнера в Україні».

До цього проєкту долучені 700 колективів у структурі Бі-бі-сі, а також понад 130 партнерів у 29 країнах. Це ЗМІ, комунікаційні компанії, бізнеси та виші.

Нагадаємо, в Україні для пошуку експерток є база «Спитай жінку».

Фото: «Громадського радіо» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY