Команда «Букв» йде з проєкту. Причиною назвали токсичну атмосферу та приниження в редакції

Команда «Букв» йде з проєкту. Причиною назвали токсичну атмосферу та приниження в редакції

23 Листопада 2021
7836
23 Листопада 2021
09:58

Команда «Букв» йде з проєкту. Причиною назвали токсичну атмосферу та приниження в редакції

7836
У повідомленні йдеться, що у редакції були випадки публічних принижень звільнених без попередження колег, а надалі – й читачів.
Команда «Букв» йде з проєкту. Причиною назвали токсичну атмосферу та приниження в редакції
Команда «Букв» йде з проєкту. Причиною назвали токсичну атмосферу та приниження в редакції

У фейсбуці «Букв» з’явилось повідомлення про звільнення редакції через «токсичну атмосферу та публічні приниження» з боку керівництва видання. Наразі цей допис заблоковано.

«Команда #Букв сьогодні йде з проєкту. Причиною стала токсична атмосфера в редакції — системний булінг, постійні образи, необґрунтовані звинувачення і не тільки. Впродовж останніх тижнів більшість співробітників редакції чули від керівництва докори про те, що через них падає “капіталізація бренда” (що б це не було). У декого навіть вимагали за це компенсацію… Тож #Букви — це люди. Люди, які витратили десятки годин на понаднормову неоплачувану роботу, зокрема, не пов’язану з проєктом (за нашими скромними підрахунками — СММники працювали по 360 годин на місяць)», – говориться на сторінці «Букв» у фейсбуці.

У повідомленні йдеться, що у редакції були випадки публічних принижень звільнених без попередження колег, а надалі – й читачів.

«Ймовірно, як не всі, то більшість з вас були свідками агресивної поведінки нібито СММника нашого видання впродовж останніх днів. Він ще розповідав про “мамкіни гроші” та те, кого з вас “не хотів батько” в коментарях під нашими дописами. Хтось ще не зрозумів, що цією загадковою рішучою персоною був Петро Терентьєв? Видані нам “редакційні завдання” з форсування світлин Юлії Мендель та інші непристойності, які ви могли тут бачити, теж не додають нам наснаги, якщо чесно», – говориться в повідомленні.

Автори допису заявили, що «не згодні ані з такою поведінкою співвласників видання щодо них, ані з тим, яке ставлення вони продемонстрували до читачів видання».

«Багато цікавих, але бридких деталей нашої роботи та наказів "босів" (можливо навіть протиправних) ми поки залишимо при собі. А сьогодні ми йдемо і обіцяємо не повернутись. Ми дякуємо кожному з вас за кожен лайк і дизлайк, підписку і відписку. Ми цінуємо те, що ви були з нами. Побажайте нам сил, наснаги і удачі», – говориться в повідомленні.

У коментарі «Детектору медіа» одна зі співробітниць «Букв», яка звільняється, повідомила, що з редакції йде більша частина команди. Зокрема, йдуть чотири редактори стрічки новин, два співробітники SMM-відділу. В редакції лишилися два фотокори, три літредактори, два редактори стрічки та два SMM-ка.

Інформаційне суспільно-політичне інтернет-видання «Букви» засноване у березні 2015 року. Співзасновниками видання є медіаменеджери Петро Терентьєв та Катерина Рошук.

Наразі «Детектор медіа» очікує на коментар Катерини Рошук.

На початку квітня 2021 року з посади головної редакторки «Букв» пішла Тетяна Ніколаєнко. 

Посаду головреда обійняв Данило Романчук, однак 26 липня він повідомив, що звільнився з видання. Романчук пояснив, що з власниками видання по-різному бачить розвиток «Букв». З серпня Романчук став шефредактором сайту «Факти ICTV». 

Ілюстративне фото: Esther Vargas/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7836
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Оксана
883 дн. тому
Ага, надавали по мармизі за те свинство у коментах Романа Доніка? Вірно зробили. Шукайте роботу, як мізків немає.
Дмитро
884 дн. тому
Ну, ви знали куди йшли і на кого працювали. Будь-яке пропорошенкіське медіа токсичне апріорі.
Слава
884 дн. тому
На жаль, журнальних лістатєлєй в Україні забагато, а створюють тільки тільки білий шум і власні статки. Може, пора почати працювати на заводах, фабриках, копальнях, школах і лікарнях??
Олександр
884 дн. тому
Не зрозумів: а де ж - канонічна нині приписка про "страшний тиск ОП"?! Тим більше, від "Букв". Де повідомлення, що булили особисто Зеленський з Подоляком? Недопрацювання)))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду