detector.media
23.10.2021 13:00
Американський інститут кіно заснував фонд для кінематографісток імені Галини Гатчинс
Американський інститут кіно заснував фонд для кінематографісток імені Галини Гатчинс
Українка загинула від пострілу під час зйомок фільму з Алеком Болдуїном. Зброя, яку використовував актор, виявилася заряженою бойовими патронами.

Американський інститут кіно (AFI) заснував стипендіальний фонд для допомоги кінематографісткам у побудові стійкої кар'єри в кінобізнесі імені українки Галини Гатчинс — операторки, яка загинула від пострілу на знімальному майданчику. Про це пише Variety з посиланням на режисерку Ольгу Опаріну, що була подругою Галини Гатчинс. Зараз AFI збирає пожертви для фонду.

«Ми переїхали до Голлівуду 11 років тому — двоє іммігрантів першого покоління з України та Росії, які не знали жодної душі в кінобізнесі. Замість того, щоб просити інших "сісти за наш столик", ми вирішили створити свій власний. Коли ми працювали над закінченням магістратури, ми почали знаходити "наше плем’я": групу письменників, продюсерів та членів знімальної групи, які стали нашою сурогатною сім’єю.

Разом ми зняли багато проєктів — одні короткометражні, інші повнометражні. Незалежно від масштабу проєкту, Галина завжди вносила в кожен із них свою пристрасть і майстерність. Її чітке бачення та унікальна манера відрізняли її від усіх інших кінематографістів, як і її невгамовна жага до кінематографічних знань. Вона була натхненником і взірцем для наслідування кожному, хто мав щастя працювати з нею», — розповіла Ольга Опаріна.

Нагадаємо, інцидент стався 21 жовтня під час зйомок вестерну Rust у штаті Нью-Мексико. Внаслідок пострілу Алека Болдуїна загинула кінооператорка Галина Гатчинс та був поранений режисер Джоел Соуза

Variety, із посиланням на дані допиту свідків у поліції, пише, що в момент пострілу Соуза стояв за Гатчинс, тому його було лише поранено в плече. Асистент режисера під присягою заявив, що не знав, що в рушниці є бойові патрони, мовляв, зброю заздалегідь готував окремий спеціаліст. Наразі слідство не висунуло жодних обвинувачень.

Алек Болдуїн прокоментував інцидент, заявивши, що в нього немає слів, щоб передати шок та смуток від того, що трапилось. Він запропонував родині загиблої операторки свою допомогу.

Галині Гатчинс було 42 роки, вона мала громадянство України та в останні роки працювала в Голівуді. У 2019-му журнал асоціації кінематографістів Америки включив її у десятку найперспективніших операторів США.

Фото: Instagram Галини Гатчинс

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY