Креативний директор «Бабеля» Гліб Гусєв покинув видання

Креативний директор «Бабеля» Гліб Гусєв покинув видання

27 Серпня 2021
3309

Креативний директор «Бабеля» Гліб Гусєв покинув видання

3309
Він вказав, що кілька тижнів назад підписав відповідний документ та отримав трудову книжку.
Креативний директор «Бабеля» Гліб Гусєв покинув видання
Креативний директор «Бабеля» Гліб Гусєв покинув видання

Екскреативний директор та колишній головред видання «Бабель» Гліб Гусєв написав про своє звільнення на своїй сторінці у фейсбуці.

Гусєв також зазначив, крім подяк та згадок про минуле, що поки що залишається акціонером видання, іноді планує писати як фрилансер, але управлінням редакції не займатиметься.

Він пропрацював у виданні 3,5 роки спершу як головред, після перезапуску у 2020 році – як креативний директор. 

«Я писав концепцію і редполітику, малював прототипи, укладав методички для репортерів і відомості для виплат, я провів онлайн-курс з журналістики, я придумував рубрики, заголовки, теми, питання для спікерів, я відредагував кілометри матеріалів, робив репортажі і знімав інтерв'ю для ютуба», – написав Гусєв. 

Суспільно-політичне видання «The Бабель» розпочало роботу у вересні 2018 року. Шеф-редакторкою стала Катерина Коберник, на той момент заступниця директора департаменту нових медіа холдингу «1+1 медіа». Головним редактором став Гліб Гусєв.

На той момент у сайту «The Бабель» було четверо акціонерів, які володіли частками по 25%: виконавчий директор «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук, який представляв інтереси Ігоря Коломойського, генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко, Катерина Коберник і Гліб Гусєв, який міг розподілити свою частку між членами редакції.

У серпні 2019 року, після обрання народним депутатом, Олександр Ткаченко вийшов із числа співвласників ТОВ «Бабель», а його частка перейшла Ярославу Пахольчуку, який став власником 50% компанії.

У березні 2020 року інтернет-видання «theБабель» було перезапущено і отримало нову назву – «Бабель». Акціонерами видання стали Дмитро Мельник та Сергій Мостенец, які мають автобізнес. Вони купили частку Ярослава Пахольчука (50%), який представляв інтереси Ігоря Коломойського.

У Єдиному державному реєстрі власниками ТОВ «Бабель» значаться: Гліб Гусєв (25%), Катерина Коберник (25%) і ТОВ «Айджи» (Словаччина) (50%). Головним редактором оновленого «Бабеля» став Євген Спірін.

14 квітня редакція «Бабель» запустила донати, а згодом завила, що «першою серед українських видань» почала приймати донати у криптовалюті.

Нагадаємо, що 18 червня маркетингова директорка видавництва Vivat Катерина Аврамчук завершила працювати у компанії. У коментарі «Детектор медіа» Катерина розповіла, що була першою маркетинговою директоркою за 7,5 років компанії: «це був новий досвід для Vivat».

Відеограф Богдан Кутєпов, який напередодні пішов з hromadske, повідомив «Детектору медіа», що починає роботу над новим тревел-проєктом про Україну, який фінансуватиме неурядова організація Ukrainian American House.

Фото: Гліб Гусєв / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3309
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду