Білоруське видання Zerkalo.io запустило донати

Білоруське видання Zerkalo.io запустило донати

19 Серпня 2021
1306

Білоруське видання Zerkalo.io запустило донати

1306
Zerkalo.io: Внесок читачів дозволить нам і далі чесно і неупереджено розповідати про те, що відбувається в Білорусі.
Білоруське видання Zerkalo.io запустило донати
Білоруське видання Zerkalo.io запустило донати

Білоруське видання Zerkalo.io відкрило можливість для читачів фінансово підтримати роботу редакції.

Географія неважлива, підтримати Zerkalo.io можна як з Білорусі, так і з будь-якої іншої країни світу.

«Кожен ваш благодійний платіж – це гарантія того, що ми зможемо продовжувати свою роботу, висвітлюючи новини Білорусі… Зараз у нас немає постійного джерела доходу, тому ваша підтримка дуже важлива. Внесок читачів дозволить нам і далі чесно і неупереджено розповідати про те, що відбувається в нашій країні», – говориться в повідомленні редакції.

Реквізити для підтримки редакції можна знайти на сайті Zerkalo.io за посиланням.

Нагадаємо, що проєкт Zerkalo.io запустила частина колишньої команди Tut.by. Через годину після запуску доступ до ресурсу в Білорусі заблокували, зараз сайт можна переглядати лише за допомогою VPN.

13 серпня 2021 року влада Білорусі взнала «екстремістськими» матеріали видань Tut.by і Zerkalo.io, їхні акаунти у соцмережах (Telegram, Facebook. Instagram, Viber, Twitter, «ВКонтакте», «Однокласниках» і TikTok) та їхні логотипи. 

Відтепер поширення будь-якої продукції Tut.by і Zerkalo.io буде вважатися адміністративним правопорушенням з покаранням у вигляді штрафу або арешту. Читати або переглядати матеріали видань рішення суду не забороняє. Для героїв публікацій відповідальність також не передбачена.

З 2020 року у Білорусі тривають репресії після президентських виборів, на яких «переміг» Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушила мирні акції протесту та почала кампанію із залякування опозиції та незалежної преси – у Білорусі затримують журналістів, опозиційних політиків, придушують медіа.

Зокрема, 18 травня 2021 року влада Білорусі розпочала розгром найпопулярнішого незалежного видання країни Tut.by. Зокрема, правоохоронці провели масштабні обшуки в мінському і регіональних офісах Tut.by, обшуки також проводились вдома у головного редактора Марини Золотової, редакторів і журналістів. На території Білорусі сайт видання заблокований.

Проти керівництва «Тут Бай Медіа» порушили кримінальну справу за ч.2 ст.243 (ухилення від сплати сум податків і зборів в особливо великому розмірі). Максимальна санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до семи років.

Загалом, у справі Tut.by силовики затримали 15 осіб, правозахисні організації Білорусі визнали їх політичними в'язнями. Серед них головред Золотова, журналісти, редактори, інші співробітники медіа-порталу Tut.by, а також директор провайдера Hoster.by.

Із закликом до влади Білорусі припинити переслідування порталу виступили США, Євросоюз, Україна.  Засудили ескалацію репресій проти журналістів Tut.by «Репортери без кордонів» та Freedom House.

Графіка: Zerkalo.io

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1306
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду