У Білорусі після 20 діб арешту вийшов на волю фрілансер DW

У Білорусі після 20 діб арешту вийшов на волю фрілансер DW

2 Червня 2021
1523

У Білорусі після 20 діб арешту вийшов на волю фрілансер DW

1523
На волю також вийшов журналіст Володимир Лапцевич.
У Білорусі після 20 діб арешту вийшов на волю фрілансер DW
У Білорусі після 20 діб арешту вийшов на волю фрілансер DW

У Білорусі 1 червня після 20 діб адміністративного арешту вийшов на волю білоруський журналіст, фрілансер Deutsche Welle (DW) Олександр Бураков, якого звинуватили в «повторній участі в несанкціонованому заході». Про це повідомило DW.

Бураков розповів, що на третю добу арешту до нього «застосували трошки силу, прийом із заламування руки». Він уточнив, що наполягав на дотриманні правил внутрішнього розпорядку, однак зіткнувся з такою реакцією силовиків.

«Єдине, що залишалося, – це, звісно, підкорятися », – уточнив журналіст та додав, що ізолятор тимчасового тримання (ІТТ) УВС Могильовського облвиконкому більше схожий на «військову в'язницю».

Крім того, правозахисна волонтерська група MayDay повідомила, що на волю також вийшов журналіст інтернет-видання «6tv.by Могилевський регіон» Володимир Лапцевич. «На міліцейському авто їх вивезли з території ізолятора, щоб їх там не зустріли родичі і журналісти», – зазначили правозахисники.

Нагадаємо, 12 травня 2021 року в Могильові затримали журналістів Олександра Буракова та Володимира Лапцевича, які прийшли висвітлювати суд над відомим опозиціонером Павлом Северинцевим та активістами кампанії «Європейська Білорусь».

Журналістів звинуватили у «порушенні порядку організації та проведення масових заходів, здійснених повторно протягом року» (ч. 3 ст. 24.23 КпАП). Їх засудили до 20 діб адміністративного арешту, вони оголосили голодування.

Фото: DW, MayDay

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1523
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду