detector.media
02.06.2021 12:56
У Білорусі після 20 діб арешту вийшов на волю фрілансер DW
У Білорусі після 20 діб арешту вийшов на волю фрілансер DW
На волю також вийшов журналіст Володимир Лапцевич.

У Білорусі 1 червня після 20 діб адміністративного арешту вийшов на волю білоруський журналіст, фрілансер Deutsche Welle (DW) Олександр Бураков, якого звинуватили в «повторній участі в несанкціонованому заході». Про це повідомило DW.

Бураков розповів, що на третю добу арешту до нього «застосували трошки силу, прийом із заламування руки». Він уточнив, що наполягав на дотриманні правил внутрішнього розпорядку, однак зіткнувся з такою реакцією силовиків.

«Єдине, що залишалося, – це, звісно, підкорятися », – уточнив журналіст та додав, що ізолятор тимчасового тримання (ІТТ) УВС Могильовського облвиконкому більше схожий на «військову в'язницю».

Крім того, правозахисна волонтерська група MayDay повідомила, що на волю також вийшов журналіст інтернет-видання «6tv.by Могилевський регіон» Володимир Лапцевич. «На міліцейському авто їх вивезли з території ізолятора, щоб їх там не зустріли родичі і журналісти», – зазначили правозахисники.

Нагадаємо, 12 травня 2021 року в Могильові затримали журналістів Олександра Буракова та Володимира Лапцевича, які прийшли висвітлювати суд над відомим опозиціонером Павлом Северинцевим та активістами кампанії «Європейська Білорусь».

Журналістів звинуватили у «порушенні порядку організації та проведення масових заходів, здійснених повторно протягом року» (ч. 3 ст. 24.23 КпАП). Їх засудили до 20 діб адміністративного арешту, вони оголосили голодування.

Фото: DW, MayDay

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY