У Кривому Розі визначили лауреатів премії імені Володимира Гончара

У Кривому Розі визначили лауреатів премії імені Володимира Гончара

5 Травня 2021
1573

У Кривому Розі визначили лауреатів премії імені Володимира Гончара

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1573
Члени журі розглядали роботи, надіслані протягом 2019-2020 років, оскільки через пандемію торік конкурс відклали.
У Кривому Розі визначили лауреатів премії імені Володимира Гончара
У Кривому Розі визначили лауреатів премії імені Володимира Гончара

У Кривому Розі вдруге визначили переможців премії імені Володимира Гончара. Лауреатами конкурсу стали Володимир Стецюк, Тетяна Якушевська, Світлана Романенко та Денис Шабанін.

Переможців оголосили 4 травня під час онлайн-церемонії. Члени журі розглядали роботи, надіслані протягом 2019-2020 років, оскільки через пандемію торік конкурс відклали.

Лауреати отримали дипломи та знижку на путівки на відпочинок. 

Редактор і журналіст криворізьких видань «Наш век» та «Криворожские ведомости», член жюрі Олег Павлов ​сказав, що йому не вистачило різноформатності матеріалів, поданих на премію. Наприклад, у наступному році він би хотів побачити фоторепортажі.

Головна редакторка криворізької загальноміської газети «Червоний гірник», членкиня журі Ольга Калинюк закликала і телевізійників подавати свої матеріали, як це було два роки тому.

Лауреатом першої премії став журналіст Володимир Стецюк із циклом публікацій у виданні «Український час» про українського військового діяча та отамана Костянтина Пестушка (Кость Степовий-Блакитний).

​«Володимир Стецюк дійсно відкрив для громадськості, для школярів Костя Пестушка (Степового-Блакитного). Він наполегливо веде цю тему, що теж є цінним», – сказав Павлов. 

Другу премію отримала журналістка Тетяна Якушевська (за публікацію на 0564.ua «Проект на 1,5 миллиона: как волонтер из Кривого Рога превратиле детские палаты из советских в европейские»).

Члени журі визначили дві третіх премії. Одну з них отримала Світлана Романенко за цикл публікацій «Ти можеш все» на 0564.ua, іншу – блогер Денис Шабанін за блог на site.ua.

Дружина Володимира Гончара, Ольга Гончар нагадала, що роботи журналістів, яких хочете номінувати на премію, можна надсилати протягом року на адресу olga_KP@ukr.net.

Нагадаємо, у Кривому Розі в пам’ять про журналіста Володимира Гончара заснували премію. Премія заснувала родина Гончарів за підтримки ГО «Об’єднання Відповідальних Громадян», одним зі співзасновників якої був покійний журналіст Володимир Гончар.

У травні 2019 року оголосили перших переможниць конкурсу на здобуття премії для журналістів і блогерів імені Володимира Гончара у Кривому Розі. Переможця першої премії журі не визначало. А два других місця і фінансову нагороду розділили авторки матеріалів про родину гея та про переробку сміття у Кривому Розі. Журналістка «Домашньої газети» Наталія Чайковська та редакторка сайту 0564.ua Світлана Романенко отримали відзнаки, статуетки і гроші.

Проведення другої премії перенесли через пандемію коронавірусною інфекції

Володимир Гончар – криворізький журналіст, який раптово пішов з життя на 41-му році життя (12 червня 2014 року). Володимир працював журналістом у комунальній телерадіокомпанії «Рудана», де мав кілька авторських проектів, зокрема, «ІнспекціяПО», у якій він підіймав суспільно-політичні теми. Також Володимир Гончар був редактором друкованого тижневика «Вестник Кривбасса», депутатом міської ради, долучався до громадського життя міста.

Фото: Софія Скиба 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1573
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду