detector.media
Софія Скиба
«Детектор медіа»
05.05.2021 14:26
У Кривому Розі визначили лауреатів премії імені Володимира Гончара
У Кривому Розі визначили лауреатів премії імені Володимира Гончара
Члени журі розглядали роботи, надіслані протягом 2019-2020 років, оскільки через пандемію торік конкурс відклали.

У Кривому Розі вдруге визначили переможців премії імені Володимира Гончара. Лауреатами конкурсу стали Володимир Стецюк, Тетяна Якушевська, Світлана Романенко та Денис Шабанін.

Переможців оголосили 4 травня під час онлайн-церемонії. Члени журі розглядали роботи, надіслані протягом 2019-2020 років, оскільки через пандемію торік конкурс відклали.

Лауреати отримали дипломи та знижку на путівки на відпочинок. 

Редактор і журналіст криворізьких видань «Наш век» та «Криворожские ведомости», член жюрі Олег Павлов ​сказав, що йому не вистачило різноформатності матеріалів, поданих на премію. Наприклад, у наступному році він би хотів побачити фоторепортажі.

Головна редакторка криворізької загальноміської газети «Червоний гірник», членкиня журі Ольга Калинюк закликала і телевізійників подавати свої матеріали, як це було два роки тому.

Лауреатом першої премії став журналіст Володимир Стецюк із циклом публікацій у виданні «Український час» про українського військового діяча та отамана Костянтина Пестушка (Кость Степовий-Блакитний).

​«Володимир Стецюк дійсно відкрив для громадськості, для школярів Костя Пестушка (Степового-Блакитного). Він наполегливо веде цю тему, що теж є цінним», – сказав Павлов. 

Другу премію отримала журналістка Тетяна Якушевська (за публікацію на 0564.ua «Проект на 1,5 миллиона: как волонтер из Кривого Рога превратиле детские палаты из советских в европейские»).

Члени журі визначили дві третіх премії. Одну з них отримала Світлана Романенко за цикл публікацій «Ти можеш все» на 0564.ua, іншу – блогер Денис Шабанін за блог на site.ua.

Дружина Володимира Гончара, Ольга Гончар нагадала, що роботи журналістів, яких хочете номінувати на премію, можна надсилати протягом року на адресу olga_KP@ukr.net.

Нагадаємо, у Кривому Розі в пам’ять про журналіста Володимира Гончара заснували премію. Премія заснувала родина Гончарів за підтримки ГО «Об’єднання Відповідальних Громадян», одним зі співзасновників якої був покійний журналіст Володимир Гончар.

У травні 2019 року оголосили перших переможниць конкурсу на здобуття премії для журналістів і блогерів імені Володимира Гончара у Кривому Розі. Переможця першої премії журі не визначало. А два других місця і фінансову нагороду розділили авторки матеріалів про родину гея та про переробку сміття у Кривому Розі. Журналістка «Домашньої газети» Наталія Чайковська та редакторка сайту 0564.ua Світлана Романенко отримали відзнаки, статуетки і гроші.

Проведення другої премії перенесли через пандемію коронавірусною інфекції

Володимир Гончар – криворізький журналіст, який раптово пішов з життя на 41-му році життя (12 червня 2014 року). Володимир працював журналістом у комунальній телерадіокомпанії «Рудана», де мав кілька авторських проектів, зокрема, «ІнспекціяПО», у якій він підіймав суспільно-політичні теми. Також Володимир Гончар був редактором друкованого тижневика «Вестник Кривбасса», депутатом міської ради, долучався до громадського життя міста.

Фото: Софія Скиба 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY