У Кривому Розі почали прийом заявок на премію імені Гончара

У Кривому Розі почали прийом заявок на премію імені Гончара

2 Грудня 2020
1287

У Кривому Розі почали прийом заявок на премію імені Гончара

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1287
Конкурс проходив лише один раз – проведення другої премії перенесли через початок пандемії.
У Кривому Розі почали прийом заявок на премію імені Гончара
У Кривому Розі почали прийом заявок на премію імені Гончара

У Кривому Розі втретє оголосили про початок прийому заявок на участь у конкурсі на здобуття премії Володимира Гончара – їх прийматимуть до 31 березня 2021 року.

Участь у конкурсі можуть взяти журналісти та журналістки, блогери і блогерки, які публікували протягом 2020 року будь-які матеріали про Кривий Ріг, його мешканок і мешканців, громадські ініціативи тощо.

Надіслати лінки з матеріалами і текстовий супровід до них можна до 31 березня 2021 року на електронну адресу olga_KP@ukr.net із позначкою "На здобуття премії імені Володимира Гончара".

Людина, яка номінує себе або когось на здобуття цієї премії, має надати інформацію про себе та/або автора чи авторку матеріалу, коротку характеристику людини та пояснити, чому саме цей блог чи матеріал номінується на премію.

Номінувати матеріал чи блог можуть читачі, глядачі чи слухачі. Приймаються посилання на всі види ЗМІ (телебачення, сайти, газети, радіо, соцмережі). Кількість номінувань, які може зробити одна людина, не обмежена.

Засновники конкурсу наголошують, що в матеріалах мають бути обов’язково дотримані принципи журналістської етики та міжнародні стандарти.

Нагадаємо, конкурс відбувся лише один раз у 2019 році. Переможця першої премії журі не визначало. А два других місця і фінансову нагороду розділили авторки матеріалів про родину гея та про переробку сміття у Кривому Розі. Криворожанки Наталія Чайковська (журналістка «Домашньої газети») та Світлана Романенко (редакторка сайту 0564.ua) отримали відзнаки, статуетки і гроші.

Проведення другої премії перенесли через пандемію коронавірусною інфекції. Заявки, які надійшли за 2019 рік, планується розглянути, надати на громадське оцінювання й оцінки журі разом із заявками за 2020 рік.

Володимир Гончар – криворізький журналіст, який 12 червня 2014 року раптово пішов з життя на 41-му році життя. Володимир працював журналістом у комунальній телерадіокомпанії «Рудана», де мав кілька авторських проєктів, зокрема, «ІнспекціяПО», у якій він підіймав суспільно-політичні теми. Також Володимир Гончар був редактором друкованого тижневика «Вестник Кривбасса», депутатом міської ради, долучався до громадського життя міста, був одним із співзасновників підтримки громадської організації «Об’єднання Відповідальних Громадян», яка і заснувала цю премію разом із родиною Гончара у 2019 році.

Фото: Премія для журналістів і блогерів імені Володимира Гончара / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1287
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду