У Кривому Розі визначили лауреатів премії імені Володимира Гончара

У Кривому Розі визначили лауреатів премії імені Володимира Гончара

3 Травня 2019
1541

У Кривому Розі визначили лауреатів премії імені Володимира Гончара

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1541
Авторки статей на соціальну тему стали першими переможницями конкурсу на здобуття премії для журналістів і блогерів імені Володимира Гончара у Кривому Розі.
У Кривому Розі визначили лауреатів премії імені Володимира Гончара
У Кривому Розі визначили лауреатів премії імені Володимира Гончара

Редактор газети «Вестник Кривбасса» Володимир Гончар раптово пішов з життя в ніч на 12 червня 2014 року. Щорічну премію заснувала родина Гончарів. Ідея з'явилась минулого року під час вечора пам'яті покійного журналіста.

Вручення премії відбулось у день народження Володимира Гончара. Данило і Дарина – діти подружжя Гончарів – також були присутні на врученні премії. Підлітки уже зараз блогерствують, знімаючи та монтуючи відео, пишучи тексти – соціальної, розважальної та культурологічної тематики.

Володаря першої премії журі не визначало. А два других місця і фінансову нагороду розділили авторки матеріалів про родину гея та про переробку сміття у Кривому Розі. Криворожанки Наталія Чайковська (журналістка «Домашньої газети») та Світлана Романенко (редакторка сайту 0564.ua) отримали відзнаки, статуетки і гроші.

Світлана Романенко – авторка матеріалу про маму двох синів, один із яких був геєм. У публікації розповідається історія прийняття дитини та трагедія, яка спіткала його після хвороби. Відкритий гей був одним із співзасновників руху проти розповсюдження епідемії ВІЛ/СНІД.

Журналістка газети Наталія Чайковська зробила публікацію про складнощі імплементації закону України, який регламентує сортування сміття та його переробку.

Третю премію вручили Владиславу Смоляному – прес-офіцерові Державного воєнізованого гірничо-рятувального загону у Кривому Розі. Він став одним зі співавторів відеофільму про загиблих у 1978 році рятувальників на шахті імені Фрунзе.

Всього за премію змагалися 6 авторських матеріалів. Учасники подавали роботу самостійно, також були матеріали, які номінували читачі та глядачі. Окрім журі роботи оцінювали користувачі фейсбуку. Вони мали можливість проголосувати за один з матеріалів. Участь у фейсбук-голосуванні взяли понад 300 унікальних користувачів соціальної мережі.

Цього року також члени журі окремо відзначили єдину учасницю-блогерку Олесю Фабрикову. Оскільки вона – перша криворожанка, яка подала на конкурс блогерську роботу. Журі вирішило таким чином заохотити авторів, які надсилатимуть на премію свої роботи наступного року.

Дипломи учасників отримали автори циклу програм «Зелена стратегія» (Василь Савосько, Перший міський телеканал) та «Прошу, щоб сім'ї воз'єднались» (Дана Олійникова, Суспільне телебачення, Кривий Ріг).

Премія стала можливою за підтримки «Об'єднання відповідальних громадян», співзасновником якої був покійний Володимир Гончар.

Фото: Перший Криворізький

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1541
Читайте також
13.05.2020 12:28
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 350
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду